REAKCIJA GRADONAČELNIKA

MILAN BANDIĆ O ŠOKANTNIM SNIMKAMA 'Ne da mi nije neugodno, ja sam ponosan. Stojim iza svega što je rečeno! Osim jedne stvari...'

 
Milan Bandić
 Dragan Matić / CROPIX

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić rekao je u srijedu na konferenciji za medije da je "ponosan" na sve što se moglo čuti na tajnim snimkama koje su puštene na suđenju u aferi Agram koje se u ponedjeljak nastavilo na Županijskom sudu u Zagrebu.

- Stojim iza svega što je rečeno osim toga da mi je ta žena u rodu, ne znam zašto sam to rekao. Nije iz moje familije, to možete provjeriti. Mogu i ja nešto krivo reći. Za razliku od drugih u Hrvatskoj, ja ono što mislim to i govorim. Zapošljavam isključivo sposobne, a ne podobne. Nijedna od osoba nije član moje obitelji niti moje bivše i sadašnje stranke. Vodim se poštivanjem procedure i sposobnosti. Ne smijem komentirati postupke koje se vode.

O akterima, vremenu i okruženju prije četiri godine se nadam da ću uskoro nešto moći reći. Pravda je spora ali dostižna, stojim kod svake riječi koju sam izrekao, jedino isprika za sočniji jezik. To je moj stil, zato imam šest mandata. Poštujući zakon mogu unaprijediti nekoga tko je to zaslužio, po principu sposobnosti, a ne podobnosti - rekao je Bandić, a piše N1.

Gradonačelnik Zagreba nije dobro reagirao i na pitanje koliko je gradskih ureda izmišljeno da bi se zapošljavali ljudi.

- Nijedan ured nije izmišljen, uredi se prilagođavaju potrebama posla. Ja nisam ništa izmišljao, nisam iluzionist i nisam ništa izmislio. Vaša sugestivna pitanja me neće fascinirati. Pozivam vas da pustite sve što sam govorio. Uzmite iz USKOK-a sve pa se zabavite s tim. Uskoro ću nešto moći reći... To što mislite da bi gradonačelnik Zagreba trebao biti žmigavac, to je vaš problem. Ja nisam ničiji žmigavac - zaključio je.

Na kraju se obratio direktno i novinarima N1 televizije nakon pitanja da li mu je neugodno zbog rječnika koji je koristio.

- Ne da mi nije neugodno, ja sam ponosan. To je moj stil, nisam savršen kao vi. Vi s N1 ste savršeni. Znate koliko bi vi radili kod mene? Dva sata. Ako vam se taj stil ne bi sviđao - zaključio je Bandić.

Podsjećamo, tijekom višesatnog preslušavanja snimka telefonskih razgovora moglo se čuti kako nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum dogovarao radno mjesto posebnog savjetnika za ljudske resurse. Nakon što mu osoba s kojom je razgovarao pojasnila da to radno mjesto ne postoji, Bulum je odgovorio kako će to radno mjesto ''izmisliti''.

"Napravit ćemo odjel za analitiku i još neka dva mala odjela. Smislit ćemo nešto", odgovorio je Bulum s kojim je Bandić, kako se moglo čuti, dogovarao i raspored sjedenja na tim izmišljenim radnim mjestima te kolike će koeficijente imati buduće zaposlenice.

Među stotinjak audio zapisa o kadrovskim rješenjima preslušana je i snimka razgovora Buluma i Bandića tijekom kojeg je zagrebački gradonačelnik urlao i psovao jer jednoj zaposlenici, koja dolazi iz Bandićeve šire obitelji, nakon premještaja nije povećana plaća niti poboljšani radni uvjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:27