AFERA NEKRETNINE

MILAN KUJUNDŽIĆ OBJAVIO NOVU IMOVINSKU KARTICU Otkrio da mu je novac posudio ugledni farmaceut, najbolji prijatelj Gorana Marića

Milan Kujundžić najavio je izvanrednu press konferenciju u podne
 Damjan Tadic / CROPIX

Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, objavio je novu imovinsku karticu.

U novoj imovinskoj kartici stoji da je ministru prošle godine 300.000 kuna posudio Miro Palac. Palac je, inače, suvlasnik i predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharmanet i vlasnik ljekarne Palac.

Inače, kako su ranije pisali mediji, Miro Palac bio je najbolji školski prijatelj bivšeg ministra Gorana Marića koji je podnio ostavku nakon niza afera..

Što se nekretnina ministra tiče, ima apartman u Novalji površine 50 kvadratnih metara, čija je približna tržišna vrijednost 750.000 kuna. Vlasnica je njegova supruga.

Potom kuću u Zagrebu u Markuševcu površine 131,91 metar kvadratni, kupljenu kreditom, približne tržišne vrijednosti u trenutku podnošenja izvješća od 1.500.000 kuna. Kao vlasnica je uknjižena njegova supruga.

Ministar je u imovinskoj kartici naveo i kuću u Ivanbegovini površine 100 kvadrata, koju je stekao nasljedstvom, a približne vrijednosti 650.000 kuna.

Kako je otkrila novinarka Slobodne Dalmacije, riječ je o dvoetažnoj luksuznoj vili obloženoj finim kamenom i s prostranim dvorišnim bazenom. Njegovanim travnjakom, kovanom ogradom, modernim prozorima. Do nje se gradi još jedna nekretnina.

U imovinskoj kartici nalazi se još jedna kuća u Zagrebu, površine 288 kvadrata, stečenom kreditom, pozajmicom i kupnjom od drugih izvora dohotka, približne tržišne vrijednosti od 1.462.500 kuna.

U zemljišnim knjigama, pak, piše da je kuća velika 184 kvadrata. Parcela na kojoj se nalazi, također ministrova, broji 1016 kvadrata. Napisao je, također, da je njena vrijednost tek mizernih 533 eura po kvadratu. Manje od uobičajene građevinske cijene rohbaua, kako piše Slobodna Dalmacija.

Andrej Plenković nije jutros želio komentirati napad na novinarku Slobodne Dalmacije dok je snimala kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića kod Imotskog. Na nju je verbalno i fizički nasrnuo ministrov rođak s još nekoliko muškaraca.

“Ne znam za to. Dopustite, ali danas ne bih o drugim temama, bit će vremena za druge teme”, rekao je premijer, a prenosi N1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:06