PROMIJENILA MIŠLJENJE

MILANKA OPAČIĆ DANAS JE U SABORU GLASOVALA ZA HDZ-ov KONTROVERZNI 'LEX MIKULIĆ' A pogledajte što je o istoj temi izjavljivala dok je bila u SDP-u

 
Milanka Opačić
 Damjan Tadic / CROPIX

"Glasam samo za projekte koji su dobri za građane i ništa drugo", ljutito je bivša SDP-ovka Milanka Opačić uzvratila kritičarima, koji su je prozivali za izdaju zbog prelaska u Klub Milana Bandića, pola sata prije no što će s još 76 vladajućih zastupnika dići ruku za Konačni prijedlog zakona o državnom inspektoratu.

Njime se predviđa "uskrsnuće" inspektorata koje je SDP-ova vlada ukinula i objedinjavanje poslova iz nadležnosti 17 inspekcija unutar osam ministarstava. Oporba je zakon nazvala "lex Mikulić" tvrdeći da je zakon donesen zbog HDZ-ovog Andrije Mikulića.

To samo po sebi ne bi bilo vrijedno spomena da Milanka Opačić nije u siječnju 2014. godine kao potpredsjednica SDP-ove Vlade zagovarala ukidanje istog tog Državnog inspektorata.

Tada ga je opisala kao „učmalo tijelo državne uprave u kojem smo našli više od 40.000 predmeta na kojima se nije radilo. Inspekcije će postati efikasnije, posebno radna inspekcija."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:37