TEŠKE OPTUŽBE

MILANKA OPAČIĆ 'Orešković je vrlo opasan čovjek za RH, došao je s ciljem da sve rasproda!'

Milanka Opačić
 Darko Tomas / EPH

Gošća RTL-ove emisije Direkt bila je potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić koja se nije ustručavala od teških riječi prema premijeru:

- Orešković je došao s jednim ciljem - a to je da nam sve rasproda - kazala je Opačić, a piše RTL.

Prvo pitanje gospođi Opačić bilo je da komentira preokret Tomislava Karamarka koji je jučer čvrsto tražio opoziv premijera Oreškovića, a danas je ublažio retoriku i pokazao spremnost da se i on povuče iz Vlade.

- Prije svega bi htjela reći da SDP uopće nije pokrenuo inicijativu za ostavku Tomislava Karamarka, svi bi prešli preko afere Konzultantica. Mi smo napravili prvi korak i sada ćemo vidjeti kada ćemo napraviti drugi korak.

Na pitanje hoće li SDP taj korak napraviti do idućeg petka, Opačić je odgovorila:

- Da, zato što bismo htjeli da što prije idemo na izbore jer već dugo nema ni vladu ni parlament. Gotovo da se dugo ništa ne radi, ili da kažem - rade se opasne stvari. Mislim da je gospodin Tihomir Orešković jedan vrlo opasan čovjek za Hrvatsku i njene građane. U trenutku kada ne funkcionira ni vlada niti parlament, on donosi neke odluke o rasprodaji onoga što vrijedi u Hrvatskoj. Danas odluke od LNG terminalu, prije neki dan je šaptom pao Končar. Mogu oni donositi odluke, ali o reformama, a ne o prodaji poduzeća - oštrim je riječima premijera komentirala Opačić.

Na pitanje kontakitra li i računa li SDP na Most, Opačić je izbjegla odgovor donekle:

- Most je danas rekao da su oni za raspuštanje parlamenta, evo, mi ih pozivamo da dignu ruke za tu odluku i neka pokažu koliko vole Hrvatsku ili koliko im je stalo do njihovih fotelja - kazala je Opačić te na isto pitanje u vezi HDZ-a odgovorila:

- Mislim da će se pokrenuti neke akcije u kojima će se vidjeti kome je stalo do napretka Hrvatske, a kome da ostane i dalje u parlamentu.

Kako će se SDP postaviti ako HDZ odustane od opoziva vlade jer se nekako stvari sad smiruju i hoće li zbog toga SDP odustati od zahtjeva za raspuštanjem Sabora, Opačić je decidirano uzvratila:

- Ne, zato što parlament ni vlada već dugo ne funkcioniraju. Mi smo postali zemlja slučaj, to nam već iz međunarodne zajednice govore. Po prvi put je Hrvatska doživjela da se ne može zadužiti zbog nestabilne političke situacije. Smatramo da vlada u bilo kakvom obliku je jedan eksperiment, od samog početka vrlo jedan loš eksperiment, a građani plaćaju tu cijenu. Najpoštenije je građanima vratiti njihov mandat.

Upitana da usporedi ovu i prijašnju vladu, Opačić je dala veliku prednost prethodnoj, SDP-ovoj:

- Mi smo u četiri godine izvukli zemlju iz krize, to se sada vidi, to su rezultati naših četiri godine. Ova vlada u šest mjeseci nije ništa značajno napravila, osim nekih kozmetičkih promjena i krupnih odluka koje prolaze mimo javnosti. Orešković je došao s jednim ciljem - a to je da nam sve rasproda - zaključila je Opačić i dodala da da nikakvo preslagivanje ne dolazi u obzir jer ova vlada ne funkcionira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:59