PLENKOVIĆ PORUČIO

‘Milanović će izgubiti! Ovo je očajnički pokušaj lijeve oporbe, kaos, agresija, primitivizam, prostakluk‘

‘Ono što sigurno znam je da ćemo mi pobijediti i da ću ja dobiti treći mandat‘, kaže premijer

Andrej Plenković

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je KBC u Zagrebu i Agronomski fakultet, kao i radove na Hrvatskom športskom muzeju. Nakon toga se obratio javnosti.

- Radimo svoje, a o ostalome će brinuti DIP i Ustavni sud. Što se toga tiče, svejedno nam je, imamo svoj program i postignuća, kao i viziju, time ćemo se baviti. Mi želimo još jedan demokratski test svojih postignuća, svega što smo učinili u krizama koje su pogodile Hrvatsku u ovim godinama.

Komentirao je i odlazak nekih stranaka iz lijeve koalicije.

- Prvi dojam nakon raspuštanja Sabora, oni su se sastali valjda tu noć,sklapali i tražili slogan iz kampanje Grabar-Kitarović. Dezorganizirani su. Pa bez znanja partnera Grbin dogovora ovo, mislim da ni članovi SDP-a to nisu znali. Ovako krupne i velike odluke treba konzultirati. Ovi ljudi su vidjeli što se zbiva pa su se pametno maknuli. To je također očekivano, kaže Plenković i dodaje:

- Sve što je SDP napravio je tragedija za njih. Što on radi, to je njegov problem, nije nam bitan. S onim tko nije kandidat, neću se sučeliti.

Odgovorio je na pitanje što će biti ako dođe do poništenja izbora.

- U okviru zakona mi smo u fazi da svi zainteresirani izaći na izbore za Sabor imaju rok do idućeg petka predati liste i potpise, a nakon toga ćemo vidjeti. DIP sve kontrolira i Ustavni sud, a ne mi kao stranka. Ono što sigurno znam je da ćemo mi pobijediti i da ću ja dobiti treći mandat.

O odluci Ustavnog suda rekao je da je Miroslav Šeparović jučer bio sasvim jasan.

- Pobijedili smo Milanovića 2016., Pobijedili smo 2020. Grbin se nije usudio ni doći u utakmicu 2024. Ovaj se želi vratiti, izgubit će. Taj očajnički pokušaj lijeve oporbe. To je kaos, agresija, primitivizam, prostakluk... To je ogromna razlika između nas i njih, kaže Plenković i dodaje:

- Razlike su toliko velike da ne znam kome bi palo na pamet vratiti se na nikakve rezultate u usporedbi s onime što smo mi učinili sada i što smo ponudili kao viziju Hrvatske do 2028., kaže Plenković.

O razgovoru s partnerima Plenković kaže da nitko nije otpao.

- Mi razgovaramo, nije nitko otpao. Rok je do petka, imamo više nego dovoljno vremena, predat ćemo ih pred kraj roka. Imamo razgovore koji su legitimni i postići ćemo dogovore. To se do sada pokazalo uspješnim. Što se njih tiče, nama je svejedno hoće li biti Milanović ili Grbin.

O dolasku Tomislava Karamarka na sabor HDZ-a je rekao je da bivšeg predsjednika HDZ-a zovu na sve sabore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 21:38