PREDSJEDNIK RH

Milanović čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima: Želim vam da uskrsne blagdane provedete mirno i radosno

Značaj tog blagdana, ističe predsjednik Republike, oduvijek je bio u vjerovanju i nadi da dolazi bolje sutra i pobjeda dobra

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović uputio je u subotu uskrsnu čestitku pravoslavnim vjernicima poručivši kako živimo u vremenu kada su nam razumijevanje, plemenitost i tolerancija još potrebniji za stvaranje društva u kojemu će se poštivati različitost i dostojanstvo svakog čovjeka.

„Uoči proslave najvećeg kršćanskog blagdana prema julijanskom kalendaru, svim našim sugrađankama i sugrađanima pravoslavnim vjernicima želim sretan Uskrs", stoji u čestitki.

Značaj tog blagdana, ističe predsjednik Republike, oduvijek je bio u vjerovanju i nadi da dolazi bolje sutra i pobjeda dobra, usprkos nedaćama i teškoćama s kojima su ljudi suočeni.

"Živimo u vremenu kada su nam međusobno razumijevanje, plemenitost i tolerancija još potrebnije za pobjedu dobra i stvaranje društva u kojemu će se poštivati različitost i dostojanstvo svakog čovjeka. Neka uskrsno ozračje vjernicima, ali i svima nama, bude dodatni poticaj za izgradnju takvog društva. Želim vam da uskrsne blagdane provedete mirno i radosno, uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese!“, poručio je predsjednik Zoran Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:33