STIGAO PRIPREMLJEN

Milanović: ‘Go, go, in the name of God. You sordid prostitutes!‘; Evo koga je citirao...

Milanović u Cromwellu vidi svojevrsnog idola, a hoće li imati razloga za slavlje poput Cromwella vidjet ćemo za manje od mjesec dana

Zoran Milanović

 Livio Andrijić/Cropix

Pisali smo da se Zoran Milanović danas na Korčuli obratio javnosti nakon što je Ustavni sud donio odluku da mu je zabranjeno da bude na SDP-ovoj listi na izborima i da sudjeluje u predizbornoj kampanji.

Puno toga je Milanović rekao, a velikom broju gledatelja i čitatelja u oko i uhu su upale riječi ‘S gangsterima ćemo se obračunati nakon izbora u okviru Treće republike, koja će biti drukčija. I dalje republika, i dalje demokracija. Ovo je kupleraj. Go, go, in the name of God. You sordid prostitutes‘.

Citat na engleskom jeziku kojeg bismo preveli ‘Odlazite, odlazite, u ime Boga. Vi gadne prostitutke‘ prvi je izgovorio veliki engleski državnik Oliver Cromwell 20. travnja 1653. godine u parlamentu prije nego će u idućem sazivu dobiti titulu Lord Protectora Engleske, Škotske i Irske.

Milanović, dakle, u Cromwellu vidi svojevrsnog idola, a hoće li imati razloga za slavlje poput Cromwella vidjet ćemo za manje od mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:41