PODJELE U STRANCI

MILANOVIĆ GUBI PODRŠKU SDP-a U ISTRI? 'Mi smo po razmišljanjima bliski kolegama u Rijeci'

 Andreas Kancelar / CROPIX

PULA - Predsjednica istarskoga SDP-a Maja Šarić rekla je danas u Puli da je on po stajalištima i razmišljanjima blizak primorsko-goranskome SDP-u te da jedan drugome moraju biti potpora.

Na današnjoj konferenciji za novinare Maja Šarić nije željela otkriti stajalište istarske organizacije stranke u vezi s odnosom Linić-Milanović i medijskim napisima o najavama bivšega ministra Slavka Linića da će se obračunati s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem. Rekla je da će se istarski SDP o tome očitovati nakon sjednice Glavnog odbora stranke koja će se održati u subotu u Zagrebu.

"Istarski SDP je po stavovima i razmišljanjima blizak primorsko-goranskima. To je jedan prijateljski odnos i definitivno moramo biti potpora jedni drugima", istaknula je Maja Šarić te izrazila zadovoljstvo rezultatima Kukuriku koalicije na izborima za Europski parlament u Istarskoj županiji.

Odgovarajući na pitanje novinara znači li to da se već sada razmišlja o obnovi koalicije s IDS-om u Istri budući da su i ti izbori pokazali da im je to očito formula za uspjeh u Istri, Maja Šarić je istaknula kako je o tome još prerano govoriti te kako će svaka organizacija na razini gradova i općina samostalno odlučiti s kim će i hoće li uopće koalirati.

"Svjesni smo činjenice što znači koalicija jer se pokazalo da nacionalna koalicija funkcionira, no na razini županije trebamo prvo o tome razgovarati na stranačkim tijelima", rekla je, dodajući kako je svjesna činjenice da je, kako je rekla, "SDP u Istri bio razjedinjen, no sada je na dobrom putu i brzo će se naći rješenje".

"Kada to kažem, ne razmišljam o raščišćavanju redova jer nikada nisam podupirala čistke. Treba sjesti i razgovarati, a rezovi i izbacivanja nisu moj način rada", zaključila je predsjednica istarskoga SDP-a Maja Šarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 23:21