SUSRET DRŽAVNIKA

Milanović i Orban ‘uhvaćeni‘ u ugodnom druženju na večeri na Paklinskim otocima

Orban se već tjednima s obitelji nalazi u Dalmaciji, provodeći ljetni godišnji odmor, sada već tradicionalno, na hrvatskoj obali

Milanović i Orban (fotografija iz 2014. godine)

 Alain Jocard/Afp/Profimedia/Alain Jocard/Afp/Profimedia

Predsjednik Republike Zoran Milanović večerao je u petak navečer s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u jednom restoranu na Paklinskim otocima, objavio je 24 sata.

Milanović i preplanuli te opušteni Orban spremno i nasmiješeno poziraju. Prema njihovim informacijama, Milanović, koji redovito ljetuje na Hvaru u državnoj rezidenciji vili Kovač, doznao je da je Orban u blizini, pa ga je pozvao na večeru.

Orban se već tjednima s obitelji nalazi u Dalmaciji, provodeći ljetni godišnji odmor, sada već tradicionalno, na hrvatskoj obali.

Mađarski premijer zadnjih desetak godina ljetuje u Hrvatskoj, obično jahtom obilazi otoke. Ove je godine bio na Braču i Visu, gdje mu se pokvario gumenjak s jahte pa su ga pasarom prebacili na večeru. Prošla ljeta proveo je na Mljetu, Molatu, a i prije dvije godine jedrio je oko Hvara, baš u vrijeme koronakrize kada je sunarodnjake pozivao da više ljetuju na Balatonu, a manje na Jadranu.

Čak deset državnika članica EU ove je godine izabralo hrvatski Jadran za godišnji. Tu su bili, između ostalih, i slovenski, slovački i češki premijeri. Hrvatski predsjednik voli vilu Kovač na Hvaru u kojoj je svake godine redoviti gost, a tamo je odsjedao i dok je bio premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 21:39