VODI I MINISTRE

MILANOVIĆ IDE U AMERIKU PO POSAO STOLJEĆA? Naći će se s moćnim šefovima tehnoloških divova

Zagreb, 240113.Vlada.Odrzana redovita sjednica Vlade RH.Na fotografiji: Ivan Vrdoljak, Zoran Milanovic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović krajem rujna putuje u Sjedinjene Države gdje će posjetiti pet velikih američkih informacijsko tehnoloških kompanija kako bi razgovarao o potencijalnoj suradnji, potvrdio je Hini glasnogovornik vlade Nikola Jelić.

Premijer Milanović posjetit će Cisco, IBM, Microsoft, Oracle i Hewlett-Packard (HP), odnosno boravit će u San Franciscu, New Yorku i Seattleu.

Razlog putovanja je razgovor o potencijalnoj suradnji s tim tvrtkama, a dogovoren je u suradnji s Američkom gospodarskom komorom.

U ovome trenutku još uvijek se ne zna s kim će se premijer Milanović sastati, a očekuje se da će to biti vodeći ljudi navedenih kompanija.

U delegaciji s premijerom bit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i ministar zdravlja Siniša Varga, a moguće je i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, jer se konačni sastav izaslanstva još dogovara.

S Milanovićem i ministrima u Ameriku će i čelnici nekoliko državnih institucija i agencija koje su također zainteresirane za suradnju s američkim tvrtkama.

Očekuje se da će tijekom boravka u Americi premijer sastati i s predstavnicima hrvatske dijaspore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2022 06:08