PROSLAVA U S. BRODU

Milanović: ‘Imali ste rat, 30 teških godina, ali ovo je i dalje grad bez skandala‘

‘Ovaj grad je primjer dobrog upravljanja i nastavite ovako‘, rekao je predsjednik Milanović

Stribor Valenta, Zoran Milanović, Mirko Duspara

 Nenad Opacak/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u utorak na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Slavonskog Broda u povodu Dana Grada i blagdana njegova zaštitnika sv. Ivana Nepomuka, istaknuvši kako je taj grad imao 30 teških godina, ali da je to i grad bez skandala.

"Slavonski Brod je imao rat, bio je napadan, djeca su ubijana, građani su padali na ulicama od bombi i granata tadašnjih neprijatelja", rekao je Milanović.

Dodao je kako je Slavonski Brod grad s dobrom upravom, na čijem je čelu gradonačelnik Mirko Duspara, najdugovječniji čelnik nekog od velikih hrvatskih gradova.

„Zaboravi privatno i bavi se javnim, to je bit vođenja javnih poslova. Ovaj grad je primjer dobrog upravljanja i nastavite ovako“, rekao je predsjednik Milanović.

Podsjetio je da je Slavonski Brod bio poznat kao industrijski grad u kojem je tvrtka Đuro Đaković bila nositelj razvoja, ocijenivši kako su trenutne okolnosti drugačije i da grad prolazi kroz transformaciju kao i brojni drugi gradovi.

Na svečanoj sjednici obratili su se i predsjednik Gradskog vijeća Slavonskog Broda Stribor Valenta i gradonačelnik Mirko Duspara.

Slavonskobrodski gradonačelnik podsjetio je na programe kojima se poboljšavaju uvjeti življenja za mlade.

Duspara je posebno istaknuo izgradnju stanova za mlade obitelji, program otkupa ili iznajmljivanja parcela za gradnju kuća, te program potpore obiteljima prigodnim paketima nakon rođenja djeteta.

Kao jedan od važnih uspjeha u proteklom razdoblju je naveo da je Slavonski Brod trenutno na drugom mjestu po količini povučenih sredstava iz EU fondova.

Bolju budućnost bi trebali donijeti i novi projekti poput Industrijske zone Zapad, koja bi atraktivnim položajem uz autocestu trebala privući nove investitore u Slavonski Brod, naveo je.

Nagrada posthumno nadbiskupu Stadleru

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Slavonskog Broda dodijeljena su i prigodna gradska priznanja i nagrade najzaslužnijim pojedincima za doprinos razvoju Grada.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je posthumno nekadašnjem Vrhbosanskom nadbiskupu i apostolskom upravitelju Banjalučke biskupije, Josipu Stadleru. Stadler je rođen 1843. godine u Slavonskom Brodu, a umro je 1918. godine u Sarajevu. Stadler je bio i utemeljitelj Družbe sestara Služavki Malog Isusa, a zamjenica poglavarice ovog reda Marija Anđa Vranješ ujedno je i preuzela posthumno priznanje.

Uz predsjednika Milanovića u Slavonskom brodu bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:43