SUKOB OKO DRONA

Milanović: ‘Imamo nove elemente u istrazi, očekujem da Plenković sazove presicu i angažira poljoprivrednu avijaciju‘

Sad imamo nove elemente u toj istrazi, a stvari više nisu baš onakve kakvima su ih prikazivali mali Bane i Plenković, rekao je Milanović

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici u prigodi obilježavanja 20. obljetnice rada i proslave Dana Sveučilišta u Zadru.

Komentirajući odluku suda o oslobađanju dvojice muškaraca koji su govorili da bi premijera Plenkovića trebalo gađati jajima, Milanović je rekao da je Plenković trebao reći policiji da uopće ne podnose prijavu, dodavši da se političari na takve stvari trebaju naviknuti, piše N1.

“Kad je policija prijavila ljude koji su meni urlali, onda sam ja kao premijer rekao nemojte zbog toga prijavljivati ljude. To se smije, to je mišljenje suda. Čini mi se da je to u redu”, rekao je Milanović.

Slučaj ministrice Nataše Tramišak nije želio komentirati.

Upitan za ministre u Vladi protiv kojih se vodi istraga, odnosno koliko ih je pametno držati u Vladi, Milanović je rekao da on kao premijer nije imao takvu situaciju.

“Ne završi svaka istraga optužnicom niti svaka optužnica kaznom. To je tanak led i uvijek ocjena premijera hoće li i u kojoj mjeri popustiti. Nisam imao takav slučaj i iskreno, ne znam kako bih postupio u takvoj zamišljenoj, hipotetskoj situaciji. Ja vjerujem da svi koji nisu osuđeni tehnički su nedužni, a onda su nedužni. To je stanje odgovornosti i s tim nije za igrati se, jer onog trena kad to prestanemo tretirati kao jedno od ustavnih načela, onda će zadnju imati DORH”, rekao je Milanović.

“Govorio sam o tome da je opasno da DORH privodi ministre i lišava ih slobode. Ne govorimo tu o postupcima, nego prosto rečeno hapšenje. Ministra uhapsiti ne dolazi u obzir bez suglasnosti Vlade”, rekao je Milanović.

Rekao je da nema informacija o ubojstvu u Pločama ni o pucnjavi u Puli.

Komentirao je i nalaz forenzike u slučaju pada drona. "Neka Plenković sazove novinare i pokaže nalaz centra za krim vještačenja čija su u 90 posto slučajeva dokaz na sudu. Mogu i oni pogriješiti, ali većeg autoriteta za to osim HDZ-a nema", rekao je Milanović, piše Dnevnik.hr.

"Sad imamo nove elemente u toj istrazi pa očekujem da Plenković sada sazove novinare i angažira barem poljoprivrednu avijaciju", rekao je Milanović, dodajući da stvari sad više nisu "baš onakve kakvima su ih prikazivali mali Bane i Plenković".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 03:23