HDZ-OV ODGOVOR

‘Milanović je i sam priznao da postoje radikalne skupine ‘koje treba razbiti‘. Zašto je do jučer tvrdio suprotno?‘

Zašto onda nastavlja sa svojim štetočinskim egzibicijama i relativiziranjem sigurnosnih činjenica?

Tomo Medved

 Ranko Suvar/Cropix

HDZ se oglasio na Facebooku kako bi komentirao izjave predsjednika Zorana Milanovića o izvješćima SOA-e i optužbama na teret potpredsjednika saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Marija Kapulice.

Odgovor HDZ-a prenosimo u cjelosti.

"General Tomo Medved iz Vukovara o Milanovićevim „tezama: Činjenica jest da sigurnosno-obavještajna zajednica, koja svoj posao radi profesionalno i odgovorno, bilježi postojanje radikalnih skupina koje imaju za cilj nasilno svrgavanje legalno izabrane vlasti u Hrvatskoj. Službe su pratile te skupine i prije prosvjeda prošle subote. Što je, kao i ja danas, naveo potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Mario Kapulica, ne otkrivajući detalje iz izvješća SOA-e. Stoga bih molio da nitko ne relativizira sadržaj tog izvješća i da o njemu ne nastavi javno raspravljati. Za razliku od nekih, Vlada RH ozbiljno shvaća sve elemente koji su sadržani u izvješću. Nećemo dopustiti da se ugrozi ustavnopravni poredak i sigurnost građana Hrvatske.

Na ove riječi PPVRH Medveda dodajmo da je predsjednik RH danas i sam priznao da u RH postoje radikalne grupe, koje treba „razbiti i pohapsiti“ i kojima treba „suditi“. Zašto onda nastavlja sa svojim štetočinskim egzibicijama i relativiziranjem sigurnosnih činjenica? Zašto je onda do jučer tvrdio, nastojeći na silu oponirati premijeru Andreju Plenkoviću, da u našoj zemlji „nema radikalnih skupina“? Time je samo potvrdio ono što je konstatirao Kapulica - da Milanović ili nije razumio izvješće SOA-e ili da je svjesno manipulirao s njim", navode iz HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2023 15:58