DAMIR HABIJAN (HDZ)

‘Milanović je stao na čelo oporbe pa pobjegao. Očito mu je lakše sjediti u hladovini Pantovčaka među paunovima‘

A Zoran Milanović na to je iz Krapinskih Toplica poručio kako njemu kao predsjedniku Republike nije mjesto u sabornici

Damir Habijan

 Goran Mehkek/CROPIX

Zastupnik HDZ-a Damir Habijan prozvao je u četvrtak predsjednika Republike kako je najavom da neće doći na izvanrednu saborsku sjednicu pokazao prijezir prema instituciji Hrvatskog sabora te stao na čelo oporbe, pa pobjegao.

Njemu je očito lakše "sjediti u hladovini Pantovčaka, među paunovima", izjavio je Habijan, koji smatra da bi predsjednik Zoran Milanović trebao doći na izvanrednu sjednicu i obrazložiti dvije predložene točke, s obzirom na to da je upravo Milanović zatražio izvanredno saborsko zasjedanje.

"Svaki put kad imate bilo koji akt na dnevnom redu od nekog predlagatelja, on je prisutan u Saboru. Iz poštovanja prema jednoj od tri stupa vlasti, bilo bi normalno očekivati da će predlagatelj, u ovom slučaju predsjednik, biti prisutan u Saboru", rekao je HDZ-ov zastupnik.

Smatra da je Milanović najavom da neće doći pokazao prijezir prema Hrvatskom saboru, ali na neki način i pobjegao od oporbe te je ostavio da se "koprca" s vladajućima.

"Predsjednik je pokazao da jedno govori kad treba pokrenuti neku inicijativu, onda je vrlo glasan i postaje lider oporbe, što je ona jednoručke prihvatila, međutim kad treba ići u akciju, kad treba doći u Hrvatski sabor, onda pobjegne. Lakše je sjediti u hladovini Pantovčaka među paunovima, nego suočiti se s onim što je sam predlagao", izjavio je Habijan nakon što je predsjednik rekao da neće biti na izvanrednoj sjednici na kojoj će Sabor raspravljati o štrajku pravosudnih službenika i preprodaji HEP-ova plina po diskontnim cijenama.

Milanović je iz Krapinskih Toplica poručio da njemu kao predsjedniku Republike nije mjesto u sabornici.

"U biti sam im dao ključeve od dvorane, da igraju na koš, a da ništa ne porazbijaju”, izjavio je, uz ostalo, predsjednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 01:34