NOVI POST NA FEJSU

Milanović: ‘Još jednom ću ponoviti, nisu sve žrtve seksualnog uznemiravanja jednake i iste‘

U novoj objavi na Facebooku Zoran Milanović ustvrdio je da nas zadnja dva tjedna ‘zasipaju militantni kulturni ratnici i ratnice‘
Zoran Milanović
 Bruno Konjevic/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović nastavlja sad već višednevni sukob s aktivistima koji su se obrušili na njegove stavove o žrtvama seksualnog uznemiravanja. Prvenstveno se radi o udruzi B.a.B.e. koje ga danima optužuju za nesenzibilnost i pogrešno shvaćanje njihovih poruka. 

Milanović se opet obratio preko društvene mreže Facebook. 

- Još jednom ću ponoviti ono što velika većina zna, vidi i osjeća: žrtve seksualnog uznemiravanja uopće nisu sve jednake i iste. Dapače, često nisu niti približno iste. Razlike znaju biti ogromne. Od užasa do krajnjeg neukusa. Ćorci kojima nas zadnja dva dana zasipaju militantni kulturni ratnici i ratnice i pravobraniteljice na taster, uobičajeni su. Pitanje spolnog zlostavljanja uvijek je bilo i ostat će klasno-statusno uvjetovano. Odozgo prema dolje, nikada obratno. Naravno, ovo se odnosi na tzv. normalan, običan svijet, od pekarne do sveučilišta. Hollywood nije onaj normalan, odnosno stvaran svijet i boli me uho za njihove probleme i ‘žrtve’ na grčevitom putu do gaže od sedam milijuna dolara za sat i po montiranog materijala. Oni i one posve legitimno trguju svojim talentom, seksepilom i privlačnošću. To ima svoju cijenu i svoju premiju. Nije za svakoga. Sve je jasno. Bavimo se radije sobom i svojim problemima, ne tuđim. Ostat će zabilježeno da me je, bez da sam ih uopće spomenuo, divljački (da, divljački) napala sitna hrvatska falanga, i to zato što sam dirnuo u vjerodostojnost i, prije svega, relevantnost stanovitih američkih glumica - napisao je predsjednik Republike Hrvatske na svom Facebook profilu. 

Ne treba sumnjati da će najnovija objava naići na brz odgovor udruga. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2021 06:18