PREDSJEDNIK NA FACEBOOKU

MILANOVIĆ NA MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV HOMOFOBIJE 'Nitko se ne smije osjećati kao građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija'

 
 Lee Floyd / Avalon Editorial / Profimedia

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije, interfobije i transfobije koji se održava 17. svibnja, na svom se Facebooku oglasio i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Pozvao je na ravnopravnost i nediskriminaciju, uz zaštitu svih manjina i nultu toleranciju na nasilje.

Mnogo sam puta rekao kako želim da Hrvatska bude solidarna zajednica svih građanki i građana koji su možda različiti, a jednaki. Danas, kada sva demokratska i civilizirana društva diljem svijeta obilježavaju Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i biofobije ponovit ću svoje čvrsto uvjerenje kako se u Hrvatskoj nitko ne smije osjećati kao građanka ili građanin drugog reda zato što je drugačiji ili drugačija, zbog svoje rodne ili seksualne orijentacije. Zato pozivam na predanost u promicanju ravnopravnosti, na gradnju sigurnog i otvorenog društva, što uključuje pravo na izbor, nediskriminaciju i zaštitu svih manjina, s nultom tolerancijom na nasilje. Jedini je to način da Hrvatska doista bude zemlja jednakih', napisao je Milanović na Faceboooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:11