SPORNO PUTOVANJE

MILANOVIĆ NA VLADI O TROŠKOVIMA 'Ministra Jakovinu trebalo je veslom tjerati na Bali'

 Goran Mehkek / CROIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović na današnjoj se sjednici Vlade osvrnuo i na putovanje ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine na Bali, gdje je sudjelovao na devetoj ministarskoj konferenciji Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

- Vidio sam da je u medijima bilo prozivki oko troškova, a ministar je tamo izguran s veslom jer se opirao tome da ide, ali mi moramo na takvim mjestima biti predstavljeni - kazao je Milanović govoreći o Jakovininu putu na Bali.

- To je putovanje skupo i javnost o njemu mora znati. Sljedeći put to može biti putovanje u Peshavar ili neko drugo manje atraktivno mjesto - zaključio je Milanović.

- Najskuplje je ne ići na takve skupove jer se onda tamo donose odluke koje mogu biti suprotne nacionalnim interesima, a tamo nema nikoga tko će braniti naše interese. To može služiti za zabavu ili folklor, ali ako smo ozbiljni, onda moramo biti na takvim skupovima“, pomalo neočekivano je uzela Jakovinu u zaštitu prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

- To je bila ministarska konferencija WTO-a, koja se održava svake dvije godine. Usvajala se deklaracija na kojoj se radilo 12 godina, a najveći dio nje je vezan uz poljoprivredu. Transparentno smo prikazali sve troškove, a veći dio je pokriven iz proračuna EU - objasnio je Jakovina.

- Dobro, dobro, samo neka se zna - zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 08:08