OREŠKOVIĆ I PULJAK:

‘Milanović nastupa kao predsjednik svih onih koji glasaju za HDZ, jučerašnja izjava je dokaz!‘

‘Sa žaljenjem smo primile vijest u kojoj predsjednik biranim riječima govori o tome kako postojanje županija ima smisla‘
Zoran Milanović, Andrej Plenković., Radimir Čačić
 Bruno Konjevic/Cropix

Predsjednik RH Zoran Milanović sve češće nastupa kao predsjednik građana koji glasaju za HDZ, čime se promiče u jednog od najgorljivijih zaštitnika privilegija jedne skupine ljudi u Hrvatskoj koja zbog svojih političkih veza ima pristup novcu svih građana kojeg troše u svrhu vlastitog osobnog i političkog probitka, stoji u priopćenju koje je stiglo iz Stranke s imenom i prezimenom i Pametno.

"S obzirom da je predsjednik Milanović ujedno i jedan od najvećih korisnika privilegija koje koristi uglavnom za zadovoljenje osobnih poriva vožnje helikopterom i državnom jahtom, a ne da predstavlja i zastupa interese Hrvatske, njezinih tvrtki i građana, ne čudi njegova jučerašnja izjava o potrebi očuvanja županija i postojećeg teritorijalnog ustroja RH.

Stranka s imenom i prezimenom i Pametno su sa žaljenjem primile vijest u kojoj predsjednik Milanović biranim riječima govori o tome kako postojanje županija ima smisla, a njihovo ukidanje bi predstavljalo „dezintegraciju“. Rezultati koje je Hrvatska postigla u posljednjih 30 godina razvoja govore sve suprotno od ovoga što tvrdi Zoran Milanović.

Naše stranke su javnosti predstavile svoje modele teritorijalnog preustroja Republike Hrvatske koji se temelje na smanjenju broja županija i funkcionalnom spajanju gradova i općina kako bi naša javna uprava bila servis građanima, a ne političkim strankama.

Ovim istupom predsjednik Zoran Milanović svrstao se u red visokih državnih dužnosnika koji su u recentnoj političkoj prošlosti bili najgorljiviji zaštitnici zadržavanja postojećeg stanja i kočničara promjene teritorijalnog ustroja poput Tomislava Karamarka, Kolinde Grabar Kitarović i Andreja Plenkovića, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:08