PLAN ZA OPSTANAK

'MILANOVIĆ NEĆE BITIKRIV AKO IZGUBI IZBORE!' Visokiizvor iz SDP-a otkriva za Globus

 Tom Dubravec/Cropix

Ovo nisu moji izbori i ja s njima nemam veze. Pa nisam ja kandidat za gradonačelnika ili za župana – ovakav je, tvrdi jedan premijerov suradnik, stav šefa SDP-a Zorana Milanovića prema lokalnim izborima, piše novi Globus.

U središnjici SDP-a već su se pripremili na sve izvjesniji slab rezultat svoje stranke na izborima ove nedjelje. Doduše, premijer će s nekoliko ministara ovaj tjedan obići još neke gradove i tako, kako kažu njegovi suradnici, poslati poruku da on ipak stoji iza svakog kandidata. Početkom tjedna obišao je Zadar, Šibenik i Split, a očekuje se da će se u drugoj polovici tjedna pojaviti i na završnom skupu zagrebačkih SDP-ovaca koji će na Britancu organizirati rock-koncert.

PROBLEMI TRI MILANOVIĆEVA KANDIDATA ‘Vodstvo SDP-a uopće nije zainteresirano za osvajanje Dubrovnika’

Kad sam jednog SDP-ova kandidata za gradonačelnika u utorak pitao kakve poruke očekuje od premijera u danima prije i poslije izbora, odgovorio je da je to teško predvidjeti.

“Uvijek kad smo uvjereni da će u svojim govorima naglasiti jednu tezu, Zoran kaže nešto posve neočekivano. Mislim da nitko ne može sa sigurnošću reći o čemu će Zoran govoriti, evo, recimo dan nakon izbora”, tvrdi on.

Ipak, Milanović je u svakodnevnom kontaktu s nekim kandidatima.

Tako SDP-ovci iz Zagreba i Splita priznaju kako se Rajko Ostojić i Ivo Baldasar često čuju s premijerom.

“Rajko je cijelo vrijeme sa Zoranom na telefonu. Pita ga za savjete i govori mu ideje oko kampanje”, tvrdi jedan zagrebački SDP-ovac.

Slična stvar je i u Splitu.

Dizel-motor. “Naravno da se čujem s Zoranom, ali ne kao s premijerom, nego kao sa stranačkim šefom. Pitam ga za neku ideju, ali i on mene pita za mišljenje i moj je dojam da je jako zadovoljan. Evo, sinoć mi je na večeri priznao da ga je oduševio splitski skup. Rekao mi je da sam ja poput dizel-motora – sporo se zagrijava, ali kad se zagrije, tada radi punom snagom”, prepričava mi Bladasar.

SDP-ovci tvrde da je Milanović što direktno, a što preko ljudi kojima vjeruje, zapravo u kontaktu sa svim većim stranačkim organizacijama u zemlji.

“Zoran želi prikupiti informacije o angažmanu svakog šefa gradske odnosno županijske organizacije. A sve to zbog velikog pospremanja koje će uslijediti nakon izbora”, tvrdi jedan premijerov suradnik.

Naime, neovisno o konačnom rezultatu SDP-ovaca, na Iblerovu trgu već postoji plan za poraze u svakoj važnijoj sredini.

Tako će recimo izvjesni poraz u Istarskoj županiji biti objašnjen zapravo dobrim rezultatom koji bi trebala postići SDP-ova lista za Skupštinu.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:20