‘NOTHING BURGER‘

Milanović nema vremena za Pelosi jer nije ‘njegova razina‘, no prima predstavnike Albanije i Austrije

Oboje su u Zagrebu zbog sudjelovanja na istom onom summitu za koji je Milanović dan ranije kazao da ne zna što je to

Zoran Milanović i Wolfgang Sobotka

 Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Tomislav Bušljeta

- Ona nije izvršna vlast. Nije moja razina, to nije hamburger, to je nothing burger - govorio je u utorak u Makarskoj predsjednik Republike Zoran Milanović objašnjavajući zašto je odbio susret s predsjednicom Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi. Tome je još dodao kako za Pelosi nije imao vremena i da bi sastanak ionako bio kurtoazan.

Dan kasnije iz Ureda predsjednika priopćenja ukrašena fotografijama sustižu jedno drugo o srdačnim susretima predsjednika Milanovića s predsjednicima parlamenta Albanije i Austrije.

Dan nakon što je Amerikancima odbrusio kako predsjednica američkog Zastupničkog doma nije njegova razina, Milanović je danas u Uredu prvo razgovarao s predsjednicom parlamenta Republike Albanije Linditom Nikollom, a potom i s predsjednikom Nacionalnog vijeća Republike Austrije Wolfgangom Sobotkom.

Oboje su u Zagrebu zbog sudjelovanja na Prvom parlamentarnom summitu Međunarodne krimske platforme. Istom onom summitu za koji je Milanović dan ranije kazao da ne zna što je to.

U priopćenjima se navodi kako je predsjednik sa svojim gostima razgovarao o bilateralnim odnosima i jačanju gospodarske situacija. Razmijenjena su i mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi i o aktualnoj sigurnosnoj krizi u Europi do koje je dovela ruska agresija na Ukrajinu.

Zločesti bi primijetili kako je predsjednik kao predstavnik izvršne vlasti kurtoazno popričao s predstavnicima predstavničke vlasti dviju država, iako to vjerojatno nije njegov rang.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:02