DUBROVNIK GA NE ŽELI

Milanović nije pozvan na obljetnicu oslobođenja juga Hrvatske: ‘Prepucavanja ne smiju zasjeniti našu proslavu‘

Organizacijski odbor proslave čine Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik te općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

Organizacijski odbor proslave 30. obljetnice oslobađanja juga Hrvatske i deblokade Dubrovnika potvrdio je u petak kako predsjednik i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović nije pozvan jer se radi o proslavi branitelja koja ne smije biti zasjenjena dnevnopolitičkim prepucavanjima.

Organizacijski odbor proslave čine Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Dubrovnik te općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston.

Istaknuli su kako je odluka donesena jer je "nedopustivo da ovakvu dostojanstvenu manifestaciju, u kojoj su u središtu branitelji i hrvatsko zajedništvo, zasjene prijepori, svađe i razdori koje dnevno producira naš predsjednik".

"Odluka nema nikakve veze sa strankama, niti postoje bilo kakve zabrane pozivanja predsjednika. Daljnje komentiranje ovoga skreće pozornost s onoga bitnog, a to je 30 godina od obrane i oslobađanja juga, no nakon proslave stojimo na raspolaganju za obrazloženja", stoji u odgovoru Organizacijskog odbora proslave.

Program proslave započet će u petak popodne otvorenjem izložbe "Dani ponosa 1992. - 30. obljetnica oslobođenja hrvatskog juga“ u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik u tvrđavi Imperijal na Srđu.

Središnja proslava održat će se u subotu. Na Stradunu je predviđen mimohod ratnih zastava i predstavnika postrojbi s područja županije koje su sudjelovale u obrani i oslobođenju juga Hrvatske.

Ispred Crkve svetoga Vlaha predstavit će se Počasno-zaštitna bojna, a svečana akademija održat će se u Kazalištu Marina Držića.

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Krila Oluje“ izvest će svoj letački program, a u luci Gruž održat će se taktičko-tehnički zbor opreme i naoružanja HV-a i MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2023 07:49