POJAŠNJENJE FRKE PETEŠIĆA

Milanović nije pozvan na ručak s Macronom: ‘Trebala je biti večera na Pantovčaku, ali predsjedniku nije pasao termin‘

‘Na tom ručku neće biti visoki državni dužnosnici već predstavnici civilnog društva, gospodarstvenici i kulturnjaci... Pozvan je predstojnik Ureda predsjednika RH, diplomatski savjetnik...‘

Zvonimir Frka Petešić

 Tomislav Kristo/Cropix

Francuski predsjednik Emmanuel Marcon prvi je šef francuske države koji službeno dolazi u Hrvatsku. Macron dolazi u srijedu navečer u dvodnevni posjet Zagrebu gdje će mu formalni domaćin biti premijer Andrej Plenković.

U četvrtak će francuskog predsjednika najprije sa svim državnim počastima primiti hrvatski predsjednik Zoran Milanović, a potom premijer Plenković u Banskim dvorima.

Plenković je domaćin i svečanog ručka, ali predsjednik Milanović neće biti na njemu jer, kažu u Uredu predsjednika, nije pozvan. Poziv je, međutim, dobilo troje dužnosnika Ureda PRH.

Iz Vlade se pak, kako javlja RTL, doznaje da je ručak radni, kao dio programa premijera Plenkovića kao domaćina.

- Na tom ručku neće biti visoki državni dužnosnici već predstavnici civilnog društva, gospodarstvenici i kulturnjaci... Pozvan je predstojnik Ureda predsjednika RH, diplomatski savjetnik..., pojašnjavao je danas predstojnik ureda premijera Plenkovića Zvonimir Frka Petešić.

Kažu i da je Pantovčaku bilo ponuđeno da organiziraju večeru u srijedu, ali da im to nije odgovaralo s obzirom na kasni dolazak Macrona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2021 16:41