ZADOVOLJAN RASPRAVOM

MILANOVIĆ 'Nisam čuo ni jedan konkretan savjet što učiniti, samo što ne'

 Dragan Matic / CROPIX

Premijer Zoran Milanović rekao je kako je zadovoljan današnjom saborskom raspravom o Vladinu godišnjem izvješću, a u zaključnom je obraćanju poručio kako bi volio da je oporba, osim kritika, iznijela i konkretne ideje kako izaći iz krize.

"S obzirom da sam najveći dio svog govora posvetio gospodarstvu i financijama, očekivao sam da to bude naglasak i u govorima predstavnika opozicije. Pozorno sam slušao, ali toga nije bilo. Nisam čuo ni jedan konkretan savjet što učiniti, samo što ne valja i što ne učiniti. Tako se ne može voditi unutarnja i vanjska politika", spočitnuo je premijer oporbi.

'NE VJERUJTE ONIMA KOJI GOVORE DA RASPRODAJEMO DRŽAVU!' Milanović pred Saborom o stanju nacije

Kazao je, međutim, da mu je i rasprava onih koji ne podržavaju Vladu pomogla, jer je pojasnila stavove političkih grupacija u Saboru.

"Volio bih da sam čuo bilo kakve konkretne ideje, planove što činiti, jer mi činimo i u tome katkad i griješimo, to se događa, ali radimo i mijenjamo zemlju. Donosimo promjene, koji puta prežustro i pregrubo za nekoga, ali nema stajanja na mjestu", poručio je premijer.

Ustvrdivši da je bivša vlada "dvije i pol godine stajala na mjestu", bivšu, HDZ-ovu vlast prozvao je za "neobjašnjive propuste" u financijama, te naglasio da se na tom planu, za razliku od zdravstva i obrazovanja, rezultati mogu vidjeti već nakon godine mandata, "ako postoji volja, karakter i čvrstoća".

Ponovio je kako Hrvatska neće trpjeti sankcije zbog slučaja 'lex Perković", a još jednom je odbacio i kritike zbog uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru.

Zastupnicima je ostavio po primjerak posljednjeg izvješća Europske komisije o napretku Hrvatske iz ožujka prošle godine. U njemu se, napomenuo je, konstatira da je puno učinjeno na podizanju svijesti o pravima nacionalnih manjina, a Vladu poziva da nastavi s implementacijom Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, pogotovu u pogledu uporabe ćiriličnog pisma u Vukovaru.

'OTKAKO VI VLADATE GRAĐANI ŽIVE SVE LOŠIJE' Karamarko Vladu i premijera pozvao na ostavku

Milanović se zastupnicima ispričao jer ga nekoliko sati nije bilo u sabornici, a objasnio je da je "morao obaviti neke razgovore s inozemstvom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:10