PREDSJEDNIK O OLUJI

Milanović: ‘Nisam shvatio što se događa dok me supruga nije nazvala da joj nešto skinem s balkona‘

‘Stvarno je bilo ružno. Da, možda je to trebao netko ranije reći. Nije to došlo iz Duha Svetog, nego iz Austrije, preko Slovenije, u realnom vremenu‘

Zoran Milanović

 Vanesa Pandzic/Cropix

Komentirajući nevrijeme koje je u četvrtak poharalo veći dio kontinentalne Hrvatske i činjenicu da nije radio sustav za rano upozoravanje, presjednik RH Zoran Milanović rekao je danas da ne može ni u koga upirati prstom.

"Znam samo da je dva sata ranije isti vrag bio u Koruškoj. Imam neke prijatelje koji su tamo na odmoru i pokazivali su mi što se tamo događa. Bio sam u svom stanu i iznenadilo me. Odmah sam to povezao s nečim što je putovalo dva sata od Koruške", rekao je Milanović, a javlja Dnevnik.hr.

Spomenuo je i slučaj radnika u dizalici koju je jak vjetar srušio u Zagrebu.

"Njega je to tamo zateklo. To se dogodilo u treptaju oka. Čovjek bi se spustio, pa nije lud. Ni ja nisam shvaćao što se događa dok me supruga nije nazvala da joj nešto skinem s balkona. Onda sam otišao na drugu stranu stana i vidio kako vjetar potencijalno potencijalno čupa stablo staro 80 godina. Stvarno je bilo ružno. Da, možda je to trebao netko ranije reći. Nije to došlo iz Duha Svetog, nego iz Austrije, preko Slovenije, u realnom vremenu", rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:50