PREDSJEDNIK NA KLISU

Milanović novinarima otkrio zašto je iznenada promijenio planove i odustao od puta u Jasenovac

Na pitanje novinara Milanović je kratko uzvratio: ‘U Jasenovcu sam bio prije pet dana‘
 Josko Ponos/Cropix

Predsjednik Republike i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u četvrtak je, na svečanoj akademiji u povodu 31. godišnjice osnutka 4. gardijske brigade na tvrđavi Klis, poručio da ako se ne budemo borili za svoje interese, nitko nas se neće sjetiti.

"Nama država sad služi kao ponos i sredstvo, instrument i oruđe da ostvarimo svoje interese, a ne budemo li se borili za svoje interese nitko nas se sjetiti neće," rekao je Milanović.

Kazao je i kako oživotvorenja hrvatske države prije 30 godina ne bi bilo bez Hrvatske vojske i dobrih ljudi.

"Borili ste se u Hrvatskoj, borili ste se u BiH", nabrajao je Milanović obraćajući se slavljenicima.

Podsjetio je kako je u BiH u zadnjim danima rata poginuo legendarni zapovjednik četvrte gardijske brigade Andrija Matijaš Pauk nadomak Banja Luke. „Tu je već rat prestao biti hrvatski interes, tu smo se borili za druge, tu su ginuli i naši ljudi, naši najslavniji zapovjednici, u zadnjim danima rata. Oni koji su nas na to nagovorili nakon toga su nam jedva rekli hvala“, rekao je predsjednik Milanović.

Podsjetio je kako rat u Bosni i Hercegovini kraju nije doveo NATO, američko i britansko bombardiranje srpskih položaja. "Rat u Bosni i Hercegovini, slobodu i mir, pravo na život donijela je Hrvatska vojska, Hrvatska kopnena vojska, vaša brigada i druge brigade. Ovo govorim zato što su te, sada davne godine, iza nas. Tamo se niste borili na tuđem i za tuđe nego ste se borili za hrvatsku sigurnost", naglasio je Milanović.

Na pitanje novinara nakon akademije zašto je danas promijenio protokol te odustao od putovanja u Jasenovac kako bi navečer mogao nazočiti svečanosti na kliškoj tvrđavi, Milanović je kratko uzvratio: "U Jasenovcu sam bio prije pet dana."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:55