OŠTRE RIJEČI

Milanović o Ćoriću: ‘On je mađarski potrčko, ja sam za njega gospodin predsjednik Republike‘

- Htio je promociju još 2012., ali ja takve dotepence nisam primao. Pa se onda uvalio u HDZ, rekao je Milanović
Zoran Milanović i Tomislav Ćorić
 Boris Kovačev/Željko Hajdinjak/Cropix

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u Iloku sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka u prigodi obilježavanja Dana Iloka.

Tom prilikom Milanović je opet odgovarao na pitanja novinara te oštro uzvrtio premijeru Plenkoviću koji ga je ranije tijekom dana nazvao "piromanom koji želi biti vatrogasac". Predsjednik je Plenkovića nazvao "hrabrim zecom koji se razgoropadio u Bruxellesu" i prigovorio mu, između niza stvari, zbog rječnika koji koristi. Premijeru je zamjerio i termin "54-godišnji šmrkavac", za koji Milanović smatra da je iskorišten kako bi se aludiralo na ovisnost o kokainu.

No, premijer nije jedini "na tapeti" predsjednika. Naime, Milanović je prilično oštrim riječima komentirao i ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

- Taj "mađarski potrčko" će meni dijeliti lekcije? Pa on prvo sve javlja Mađarima, a tek onda nama. Ćorić je 2012. bio docent na Ekonomskom fakultetu i njegov CV se tada preko Davora Bernardića našao na mojem stolu. Htio je promociju, ali ja takve dotepence nisam primao. Pa se onda uvalio u HDZ. Zato sam ja za Plenkovića Milanović, a za Ćorića "gospodin predsjednik hrvatske republike".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:39