REAKCIJA NA FACEBOOKU

Milanović o incidentu u Borovu: Što je tamo radila policija kojom upravljaju Plenković i Pupovac?

Predsjednik Republike reagirao je na incident u Borovu statusom na društvenoj mreži Facebook.
Zoran Milanović
 Vlado Kos/Cropix

Nakon što je u nedjelju ujutro 20-ak muškaraca snimljeno kako prolazi ulicama Borova i uzvikuje antisrpske parole 'Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati' i 'Ubij Srbina', i to u pratnji policijskog vozila, što je zabilježeno i na snimkama koje su objavljene na društvenim mrežama, s reakcijom se oglasio i predsjednik Republike Zoran Milanović.

- Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac, napisao je Milanović na Facebooku.

- Što je tamo radila policija, ako nije PREVENTIVNO štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini, zaključio je svoj status Milanović.

- Mogu vam potvrditi da je jutros oko 6.30 sati ujutro skupina muškaraca došla u Borovo kako bi zapalili svijeće i odali počast na spomeniku ubijenim policajcima. Nakon toga su se krenuli pješice udaljavati s lokacije memorijala te su počeli s neprimjerenim ponašanjem. Policija ih je pratila kako bi utvrdila sve elemente protupravnih djela, nije točno da smo ih pratili i ne postupali - kazao je ranije za Jutarnji list glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Dragoslav Živković. Dodao je i kako se radi o osobama iz raznih dijelova Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:12