REAKCIJA ŠEFA SDP-A

MILANOVIĆ O IZJAVI KOMADINE DA MU JE BAŠ ON NARUŠIO ZDRAVLJE 'To je daleko od istine kao Alpha Centauri od zemaljske kugle'

 Damjan Tadić / EPH

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović u srijedu je komentirao je izjavu Zlatka Komadine je rekao da je morao otići s mjesta ministra jer se razbolio zbog Milanovića, a osvrnuo se i na optužbe za korupciju nakon što je ustvrdio da je SDP pomogao Rajku Ostojiću u pohodu na čelo klinike Rebro, piše tportal.hr.

Za Komadinu je Milanović rekao:

- To je daleko od istine kao Alpha Centauri od zemaljske kugle. To je bilo prije samo 4 godine, prema tome svatko to može jasno provjeriti. Na kraju krajeva ta ostavka je napisana i potpisana i za dva mjeseca je gospodin Komadina bio na konvenciji kao da mu se ništa nije dogodilo. A zašto je otišao iz vlade? Mislim da je to svima jasno - rekao je Milanović, a prenosi tportal.hr.

Pojasnio je i svoju izjavu o Rajku Ostojiću za kojeg je kazao da je 'dobio stravično puno od SDP-a, i u stranci i na Rebru'.

- Imate taj jedan krug odlikaša s Rebra koji se bave politikom da bi se bolje promovirali u hijerarhiji i strukturama državnih klinika u kojima se troše milijarde kuna poreznih obveznika, a ništa se ne radi. Tek zadnjih godinu dana smo vidjeli da se mogu napraviti rezultati i u Rijeci i u Zagrebu, kada se taj jedan incestuozno-familijarni odnos liječnika svih boja koji upravljaju sa vašim novcem svede na poslovnu logiku, zaštitu prava pacijenata i na dobre poslovne razultate.

Milanović je dodao kako tu nema govora o političkoj korupciji:

- Ako nemaju povjerenja u njega neka ga smijene. Šefovi klinika upravljaju sa stotinama milijuna kuna novca poreznih obveznika. To nisu liječnici, to su manageri, liječnici liječe ljude po Hipokratovoj zakletvi i kao sveučilišni nastavnici na Medicini obrazuju nove naraštaje liječnika. Ravnatelj klinike je top manager. Ako ja odgovaram za reforme, meni odgovara ministar, a ako ministru odgovara šef Rebra, predstojnik klinike je što? Neovisni profesionalac? Gospodin Reiner je bio predstojnik klinike i opstruirao je sve promjene. To nije zdravo. Na takva mjesta se dolazi političkom odlukom i tu se radi o stotinama milijuna kuna. Ali ne znam detalje - zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:46