'OVO JE DOBRO ZA HRVATSKU'

Milanović o podjeli na dvije statističke regije: 'Slavonci, galamdžije vam lažu i muljaju!'

'Slavonija će barem 14 godina imati otvorene apsolutno sve fondove i resurse, a koliko će ih iskoristiti, ovisit će o sposobnosti i pameti lokalnih političara, a ne galamđija'
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Na novinskoj konferenciji povodom očuvanja kreditnog rejtinga, novinare je zanimalo i kako Premijer Zoran Milanović komentira žestoke napade iz Slavonije zbog toga što su utvrđene dvije statističke regije.

- Teško je te stvari objašnjavati na galamu, što jedan dio političkog spektra iz Slavonije uporno radi.

Ljudima iz Slavonije poručujem da ih lažu i muljaju. Istina je potpuno drugačija. Ovo je dobro za Hrvatsku, i da bi se ovaj scenarij o kojem govore neki političari dogodio, odnosno kada bi regija kontitentalna Hrvatska prešla 75% BDP-a EU, u sljedećih sedam godina morali bi smo imati kineske stope rasta.

Hrvatska to nikad u svojoj povijesti nije imala, i meni je drago da su gospoda veći optimisti od moje Vlade i mene osobno, jer je to naprosto nemoguće, naglasio je Milanović.

FITCH DIGAO PROGNOZU IZ NEGATIVNE U STABILNU Milanović: 'Ovo je vrlo mali, ali važan korak naprijed. Zahvaljujem građanima na strpljenju jer promjena nema preko noći, a moja želja je rejting A!'

A kada bi se to čak i dogodilo, upozorava, Hrvatska bi za sedam godina stvarala takav dramatičan napredak u pozitivnom smislu da priča o europskim fondovima postala drugorazredna.

- Međutim, nažalost, to se neće dogoditi. Mi ne možemo rasti tolikom brzinom, i Slavonija će barem 14 godina imati otvorene apsolutno sve fondove i resurse, a koliko će ih iskoristiti, ovisit će o sposobnosti i pameti lokalnih političara, a ne galamdžija, istaknuo je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 01:57