POSJET BJELOVARU

Milanović očekuje da se država uključi u financiranje gradnje bjelovarske bolnice

‘Ova bolnica je bila u otužnom stanju i bilo je pitanje da li je zatvoriti ili nastaviti raditi. Očekujem da će se država uključiti‘
 Predsjednik.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je u srijedu na poziv župana Damira Bajsa Bjelovarsko-bilogorsku županiju, a za obilaska gradilišta bjelovarske bolnice, vrijedne 272 milijuna kuna, rekao je da bi se država trebala uključiti u financiranje njezine izgradnje.

Predsjednik Milanović počeo je posjet Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u Siraču obilaskom Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Suvenir Arbor, gdje su u tijeku investicije vrijedne dva milijuna eura.

U pratnji župana Bajsa i direktora ustanove Alena Baščevana predsjednik je obišao je proizvodne pogone te ustanove koja osim primarne djelatnosti, proizvodnje drvenog namještaja, proizvodi i različite proizvode od platna i tekstila.

U Daruvaru je posjetio Savez Čeha i održao sastanak s koordinacijom Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, a posjet je završio obilaskom gradilišta nove bjelovarske bolnice.

U izjavi za novinare predsjednik Milanović je rekao kako je riječ o trenutačno najvećemu i najvrjednijem objektu u zdravstvu koji se, zahvaljujući bjelovarsko-bilogorskom županu Damiru Bajsu, gradi u Republici Hrvatskoj.

Izrazio je žaljenje što su u Hrvatskoj nakon 90-ih izgrađene samo dvije opće bolnice - u Zaboku i Puli.

„Iza ovog stoji samo županija. Ova bolnica je bila u otužnom stanju i bilo je pitanje da li je zatvoriti ili nastaviti raditi. Očekujem da će se država uključiti. To je jedan od projekata u kojem nije probijen proračun“, izjavio je predsjednik Milanović i podsjetio da je država sufinancirala istarsku bolnicu, bolnicu u županiji koja je bogatija od Bjelovarsko-bilogorske županije.

Istaknuo je kako smatra da bi bio red da sufinancira i izgradnju bjelovarske bolnice.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Milanović je rekao da je HDZ-ova Vlada poništila natječaj za izgradnju bjelovarske bolnice te da je na taj način htjela „zatući taj projekt”.

Predsjednik je također rekao da je u izgradnju bolnice utrošen razuman iznos. Kako je istaknuo, to je jedan od projekata u kojem nije probijen proračun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:06