OSTAVKA MU NE PADA NA PAMET

MILANOVIĆ ODGOVORIO KOLINDI 'Ponosan sam na ono što radim, napravili smo stvari koje nije ni Njemačka!'

 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

ŠIBENIK - Vlada odgovara Saboru i hrvatskom narodu, biračima koji su znali što biraju i znali su tko će biti hrvatski premijer. Ponosan sam na ono što radim i za što se borim. vrednujem i rad drugih i zna se kome Vlada odgovara; Hrvatskom saboru kao najvišem tijelu vlasti. Iz njega proizlazi hrvatska Vlada koju podržava većina u Saboru, a ja sam premijer te Vlade - odgovorio je danas iz Šibenika predsjednik Vlade Zoran Milanović na zahtjev predsjednice Republike da podnese ostavku.

Milanović je napomenuo kako su ovo što je rekao jednostavna pravila po kojima demokracija funkcionira, a demokracija, rekao je, dopušta i situacija poput one u Savskoj 66 gdje branitelji prosvjeduju već četiri mjeseca.

- To je tako i treba biti strpljiv - poručio je Milanović odgovarajući na pitanje o tome hoće li policija što poduzimati u vezi ilegalnog branitlejskog prosvjeda.

KOGA PODRŽAVATE U OKRŠAJU KOLINDE I MILANOVIĆA? Glasajte u velikoj anketi Jutarnjeg

Na novinarsko pitanje o sjednici Vlade koju traži predsjednica Kolinda Grabar Kitarović Milanović je odgovorio kako Vladu shvaća vrlo ozbiljno.

- Onaj tko želi dobro Hrvatskoj, tko ima dobre namjere, taj dolazi s konkretnim prijedlozima. Kao i saborski zastupnici i klubovi kada se obraćaju Vladi. Dakle, točno što, kako, koji mehanizmi, financijske projekcije i utjecaj na proračun. I tu ne radim razliku između SDP-a i HDZ-a. Svaki dobar prijedlog koji možda mi nismo osmislili ćemo prihvatiti. Zato pozivam sve one, pa i predsjednicu da nam se pridruže u ovakvim događajima - poručio je Milanović te napomenuo kako iza konkretnih odluka treba stajati ideja, mehanizam i financijski učinci.

Nikolina Vukovic Stipanicev / C / Copyrighted
Sibenik, 240215.Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic i ministar Sinisa Hajdas Doncic, obisli su sibensku luku i novoizgradjeni i prosireni Gat Vrulje koji bi ovo ljeto trebao pocet primat cruisere s turistima.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Nikolina Vukovic Stipanicev / C / Copyrighted
Sibenik, 240215.Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic i ministar Sinisa Hajdas Doncic, obisli su sibensku luku i novoizgradjeni i prosireni Gat Vrulje koji bi ovo ljeto trebao pocet primat cruisere s turistima.Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

- Takav ću doprinos smatrati ozbiljnim. Vlada odgovora Saboru, a Sabor i Vlada hrvatskom narodu. U Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti - naglasio je Milanović.

Premijera su novinari pitali i kako će surađivati s predsjednicom nakon jučerašnjeg sukoba. Milanović je odgovorio kako je njegov posao upravo ono što danas radi u Šibeniku.

- Pozivam svakoga tko imalo dobro želi Hrvatskoj da se pridruži. Ovo su konkretne stvari, ovo nisu priče. Odgovornost je prema građanima, hrvatskom narodu i prema Saboru. Tako funkcionira demokracija. Hrvatska nije Grčka, nema toliki javni dug, ni privatni, imamo pozitivnu platnu bilancu, prihod od turizma 8 milijardi eura, uredno servisiramo vanjski dug, a na današnji dan je ipak 40 tisuća ljudi manje nezaposleno. Očiti su pozitivni trendovi. Trebalo je osigurati uvjete za novi početak. Gospodarstvo je prije pet godina stalo, trebalo je uvesti reda u financije i osigurati da kada platiš kavu 7 ili 10 kuna da se istog trenutka vidi da je promet napravljen, to ni Njemačka nema. Hrvatska će učiniti puno za tebe, učini ti nešto za nju - rekao je Milanović.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:32