NASTAVAK SUKOBA

Milanović opet o ‘Banetu‘: ‘Izgleda da Plenković svom ‘najstabilnijem‘ ministru baš i ne vjeruje‘

Iz Ureda predsjednika stiglo je priopćenje vezano uz odluku premijera o održavanju sastanka s vojnim zapovjednicima

Zoran Milanović

 Vladimir Simicek/AFP

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića stiglo je priopćenje vezano uz odluku premijera Andreja Plenkovića o održavanju sastanka s vojnim zapovjednicima.

Priopćenje naslovljeno "Predsjednik Vlade doista se mora točno informirati o problemima u Oružanim snagama jer od svog ministra saznaje netočno" prenosimo u cijelosti:

"Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković odlučio je održati sastanak s kolegijem zapovjednika Hrvatske vojske i to zato - pazite sad ovo, citiramo - kako bi čuo koji su to točno problemi i otvorena pitanja u HV-u. Do jučer skoro, predsjednika Vlade vojska nije uopće zanimala, još manje ga je zanimalo koji su točno problemi u njoj, a sve što ga se o vojsci pitalo delegirao je, pun povjerenja, na svog ministra obrane Marija Banožića.

Pa čak i kad je bio javno upozoren, a prije toga i osobnim pismom Predsjednika Republike, o konkretnim i točnim problemima, o tome kako njegov ministar obrane krši zakon svojim kadrovskim odlukama i uvodi nered u vojnu hijerarhiju, predsjednik Vlade vjerovao je samo svom ministru. Vjerovao do te mjere da ga je proglasio “najstabilnijim”.

A sada odjednom predsjedniku Vlade potreban je sastanak s vojnim zapovjednicima da bi se točno informirao o stanju u vojsci, da bi čuo koji su to problemi. Od svog Baneta očito saznaje netočno. A izgleda da svom “najstabilnijem” ministru baš i ne vjeruje ako mu vojni zapovjednici trebaju reći istinu.

Dobro je što predsjednik Vlade o problemima u vojsci napokon želi čuti od mjerodavnih i upućenih, dakle od vojnih zapovjednika, jer od svog ministra nije i ne može ništa točno čuti. Pitanje je samo što onda radi i čemu služi njegov ministar obrane?

I da, kad već to predsjednika Vlade zanima, sastanak Predsjednika Republike s vojnim zapovjednicima dogovoren je s načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjom i savjetnikom Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Draganom Lozančićem još prije tjedan dana jer se za takve sastanke treba pripremiti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 23:15