'VALJDA ĆE I MENE ZVATI'

MILANOVIĆ 'Pojma nemam tko je Grmoja, a HDZ je seoski kockar. Samo zavlače, jasno je da su zavučeni u mišju rupu'

 Ronald Goršić/CROPIX

Prije početka sjednice Sabora premijer Milanović dao je izjavu za medije, piše N1.

- Mislim da je u redu da predsjednik Sabora dolazi iz redova Mosta. Mi smo to prihvatili, ali HDZ neće, a oni kao i obično zavlače. To je jasno svakom djetetu. Bitno je da zemlja ima Sabor pa neka vlada i tehnička Vlada. Mislimo da je korektno da Podolnjak bude predsjednik Sabora. No, moramo još razgovarati s partnerima. Jasno je da mi igramo po jasnim pravilima, a HDZ je seoski kockar. Zavučeni su u mišju rupu - kazao je Milanović.

- Ja sam Petrovu ponudio da bude predsjednik Sabora, pa će valjda i mene zvati USKOK. To su pravila igre, mi se ne bavimo lopovlukom, javno sam uputio poziv Petrovu da bude predsjednik Sabora. S ljudima treba razgovarati, a ne im prijetiti kao HDZ sve ove godine. Zato su i osnovali Most. Mislim da u Mostu sad shvaćaju koliko je teško donositi odluke, a ja s tim živim sve ove godine. Ne znam jesu li iz USKOKA zvali nekog iz SDP-a. Očito je USKOK pod velikim pritiskom, rekao je, pa na konstataciju da glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja proziva i njega, kratko je komentirao da ne zna tko je Grmoja.

- Mi možemo i četiri godine ovako funkcionirati s manjinskom vladom, ali to nije dobro. Kad se Sabor konstituira treba imenovati mandatara - zaključio je Milanović, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 23:47