SUSRET U TOPLICAMA

Milanović posjetio pilota koji se oporavlja nakon pada MiG-a: Doznajemo u kakvom je stanju bojnik Lukan

Bojnik Lukan oporavlja se u lječilištu Varaždinskih Toplica nakon što je ranije uspješno operiran

Posjet predsjednika Milanovića bojniku Lukanu

 Ured Predsjednika Republike Hrvatske/

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je u petak pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, bojnika Ivana Lukana u Varaždinskim Toplicama gdje se oporavlja nakon ozljede u nedavnom padu aviona MIG-21.

Bojnik Lukan oporavlja se u lječilištu Varaždinskih Toplica nakon što je ranije uspješno operiran. Naime, prilikom pada aviona, oba pilota su iskočila, od kojih je jedan prošao bez ozljeda, dok je drugi teže ozlijeđen i zbrinut je u KB Sveti Duh.

Kako neslužbeno doznajemo njegovo stanje je u skladu s ozljedama. Naime, nakon operacije trenutno je na rehabilitaciji, odnosno fizikalnim terapijama. Što se tiče ruku, ima dobru finu motoriku, a ostatak oporavka potrajat će dulje vrijeme i teško je prognozirati kada se može očekivati potpuni oporavak, odnosno kako će teći tijek rehabilitacije.

image

Posjet predsjednika Milanovića bojniku Lukanu

Ured Predsjednika Republike Hrvatske/

Predsjednik Milanović razgovarao je s bojnikom Lukanom te mu poželio brz i uspješan oporavak, izvijestili su iz Ureda predsjednika.

Tijekom planske obučne aktivnosti, avion Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MIG-21 srušio se 6. prosinca na području kod Slatine u Virovitičko- podravskoj županiji.

U MiG-u su bili pukovnik Zvonimir Milatović i bojnik Ivan Lukan koji su se uspješno katapultirali iz aviona netom prije pada. Pukovnik Zvonimir Milatović je nakon liječničkog pregleda otpušten kući, a bojnik Ivan Lukan uspješno je operiran te se oporavlja u lječilištu Varaždinskih Toplica.

Uz predsjednika Milanovića bio je i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednik 91 Krila brigadir Nikola Mostarac i zapovjednik eskadrile pukovnik Zvonimir Milatović, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:02