POLJUBAC MINISTRICI

Milanović prasnuo u smijeh kada su ga pitali o Grliću Radmanu: ‘Kako bi rekli Srbi - pokušao je da je startuje!‘

Čak i ako je Todorić u pravu, ne mogu po svom položaju navijati za njega, rekao je

Zoran Milanović

 N1 Screenshot

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je sastanak s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske koji su mu prezentirali rad granične policije na području PU karlovačke nakon čega je obišao točke granične ophodnje Aljaska 1 i Aljaska 2 pri čemu mu je prezentiran rad s dronovima i termovizijskim kamerama prilikom nadzora državne granice.

Nakon obilaska granice razgovarao je s novinarima o nizu vrućih tema, prenosi N1.

“Vojska je nekad čuvala granicu, agresivno ili super agresivno, ali danas nisu takva vremena i jednom kad se krene tim putem, teško se iščupati”, rekao je.

“Vojska će pomagati tehnički koliko policija bude tražila”, kazao je predsjednik.

“Problem su prvo krijumčari, ove koje naša policija ščepa su sitne ribe. Stimulira se krijumčare da samo nastave jer ako te kazne s tisuću eura to je sitan novac u odnosu na zaradu. Sudovi bi trebali suditi drugačije. Treba im otežati”, rekao je Milanović.

Drugi dio problema predsjednik vidi u susjednim državama.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix

“Problem je u susjednim državama – Srbija i BiH, koje otaljavaju. Te države, ne samo Srbija i BiH, su u međuprostoru nesigurnosti, spremne su na svašta i na ništa, nemaju jasnu perspektivu ulaska u EU, tu se nešto spotiču, i EU mora što prije prionuti poslu.”

Osvrnuo se i na to što priljev migranata u Mađarskoj ne rješava ni žica na granici. “Od one velike priče da se Europa štiti od nadiranja na njen kršćanski identitet došli smo do toga da se danas u Mađarsku ulazi kao u lunapark.”

Govoreći o radu hrvatske policije na granici predsjednik kaže: “Ovo radimo iz osjećaja dužnosti prema EU, ali nismo blentavi.”

Što se tiče seoskih straža koje gradonačelnik Sinja Miro Bulj predlaže, Milanović kaže da toga nije bilo ni u vrijeme njegovog djeda.

Komentirao je i slučaj ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je na konferenciji o jačanju i proširenju Europske unije u Berlinu pokušao poljubiti njemačku ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock.

“Što bi rekli u Srbiji – pokušao je da je startuje. To se nikom nije dogodilo. Katastrofa, izjavio je Milanović koji se na tu situaciju pred novinarima grohotom nasmijao.

Osvrnuo se i na poteze vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i sporne plakate.

“To U nam je bilo štetno, to nam je radilo ozbiljne probleme 90-ih, o tome je i Tuđman govorio više puta, to nam se ne isplati. Moj apel Penavi i ekipi je da preskoče ovaj datum pa neka se kasnije raščišćavaju”, dodao je.

Komentirao je vijest da je iz Ureda predsjednika je na adresu Vlade RH poslano pismo s prijedlogom da se imenuju vojni izaslanici u Ukrajini, Rusiji i Srbiji.

“Zašto nemamo vojnog atašea u Moskvi i Kijevu? Nitko se u vladi nije sjetio da je to možda mjesto gdje bi Hrvatska trebala biti prisutna. Ne, mi imamo u Skopju. Hrvatska je bez atašea u Beogradu, kako je to moguće?”

Osvrnuo se i na slučaj Agrokor.“Čak i ako je Todorić u pravu, ne mogu po svom položaju navijati za njega jer bih bio sitni zlobnik. Kako su to Plenković i ekipa odradila, to je drugo pitanje. Hoće li Todorić dobiti na kraju ili neće ne znam, ja sam propitkivao odnos prema njemu, njega se proganjalo kao da je ratni zločinac. Državi prijeti opasnost da će morati vratiti veliki novac”, rekao je.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
image

Milanopvić s graničnom policijom

Robert Fajt/Cropix
image

Granična policija

Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 16:19