SAVEZ ZA PROMJENE

Milanović: Prekinut ćemo HDZ-ov festival rasipnosti te izbjeći MMF

Nismo potput HDZ-a, kod nas nema korupcije te odmah krećemo u borbu protiv iste

ZAGREB – Iz mjeseca u mjesec postaje sve kompliciranije raditi i živjeti u Hrvatskoj. Danas je 83 zastupnika pokazalo čin nacionalne neodgovornosti. Ovako dalje više ne može. Treba nam novi društveni dogovor, novi odnos prema državi – izjavio je danas šef SDP-a Zoran Milanović gostujući u Dnevniku Nove TV prilikom komentara na izglasavanje proračuna za 2011. godinu te stvaranja 'Saveza za promjene'.

A upravo taj Savez, kojeg su danas potpisali Milanović, predsjednik HNS-a Radimir Čačić, Ivan Jakovčić u ime IDS-a te čelnik HSU-a Silvano Hrelja, oporba vidi kao rješenje trenutačne krize u kojoj se Hrvatska nalazi.

- Spremni smo raditi i podnijeti kritike, a narod će odlučiti je li to dovoljno - objasnio je Milanović te nastavio: - Svi članovi Saveza imaju zajednički program. Suglasni smo oko ciljeva, a to je najvažnije. Ne razlikujemo se u vrijednostima i to je temelj u razvoju dobrih odnosa.

Iako pitan tko će u slučaju pobjede Saveza na predstojećim parlamentarnim izborima biti drugi čovjek vlade, čiji će premijer biti on, Milanović nije želio odgovoriti već je suptilno skrenuo s teme komentarom 'o tome ćemo kada dođe vrijeme'.

Milanović je napomenuo kako će njegove najvažnije kvalitete odrediti birači, no istaknuo je kao su vrijednosti Saveza bitno drugačije od HDZ-ovi trenutnih vrijednosti.

- Kod nas nema korupcije, a protiv iste krećemo odmah čim osvojim vlast - izjavio je Milanović.

Na komentar premijerke Jadranke Kosor koja je nakon današnjeg izglasavanja proračuna Milanoviću zamjerila što nije bio u sabornici, šef SDP-a kratko je odgovorio da 'oni koji su ga izabrali u Zagrebu i Hrvatskoj znaju koji je njegov posao'.

Također, Milanović smatra kako Savez ima puno bolje rješenje za izlazak Hrvatske iz krize.

- Učinit ćemo sve što je u našoj moći da ne dođe do rezanja plaća, mirovina i ostalih prihoda građana. Cijeli ovaj festival rasipnosti koji vodi HDZ pokušat ćemo korigirati te izbjeći MMF. Želimo da Hrvatska bude prava samostalna članica Europske Unije u svakom smislu te riječi - rekao je Milanović.

Kao glavne stvari koje bi mijenjao u usporedbi s današnjom vlasti Milanović je ponovo naglasio borbu protiv korupcije.

- Govorim u ime SDP, a smatram kako isto mogu reći za ostale članove Saveza za promjene. Mi nismo stranke koje će tolerirati korupciju. Osim toga, imat ćemo racionalniji odnos prema javnim financijama, pristup kojima nam HDZ neprestano zamućuje - zaključio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 01:13