MLADI GENIJALCI

Milanović primio učenike XV. gimnazije, osvajače medalja s međunarodne informatičke olimpijade

Zlatnu medalju osvojili su Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, srebrnu medalju Vito Anić, a Krešimir Nežmah je osvojio brončanu medalju
 Ana Marija Katic

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak učenike XV. gimnazije Zagreb u povodu početka nove školske godine i kako bi im čestitao na uspjehu na natjecanjima - međunarodnoj informatičkoj olimpijadi te srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi.

Učenici su dobitnici medalja na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se u Singapuru održala od 19. do 25. lipnja, a veliki uspjeh postigli su i na 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 1. do 5. rujna održala u Zagrebu.

Na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi hrvatski informatičari osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju.

image
Ana Marija Katic

Zlatnu medalju osvojili su Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, srebrnu medalju Vito Anić, a Krešimir Nežmah je osvojio brončanu medalju.

Jednako uspješni bili su i na međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, održanom online u Zagrebu, na kojem je nastupilo 48 natjecatelja iz 11 zemalja.

Osvajač zlatne medalje i ukupni apsolutni pobjednik ovog natjecanja je Dorijan Lendvaj, a zlato je osvojio i Patrick Pavić, srebrni je bio Krešimir Nežmah, a Vito Anić osvojio je brončanu medalju.

Osim osvajača medalja na informatičkim olimpijadama na sastanku s predsjednikom Milanović bili su i mentor učenika hrvatske informatičke reprezentacije i ravnatelj XV. gimnazije prof. savjetnik Nikola Dmitrović i odgovorni voditelj, tajnik Hrvatskog saveza informatičara Krešimir Malnar.

image
Ana Marija Katic

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:00