CRNA GORA

Milanović: Priželjkivao sam pobjedu Đukanovića. Milatović? Može biti u redu, ali vidjet ćemo što jutro nosi

Hrvatski predsjednik smatra da će novoizabrani crnogorski predsjednik Jakov Milatović ‘biti u redu, bude li radio ono što je govorio‘

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović priznao je u četvrtak kako je na nedavnim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori priželjkivao pobjedu Mila Đukanovića, ali je naglasio i da će novi predsjednik Jakov Milatović "biti u redu, bude li radio ono što je govorio" u kampanji.

“Dobro sam surađivao s Đukanovićem i priželjkivao njegovu pobjedu”, kazao je Milanović na konferenciji za medije nakon sastanka s albanskim predsjednikom Bajramom Begajem.

Đukanovića je u drugom krugu izbora krajem travnja porazio kandidat stranke Europa sad! Jakov Milatović, koji je imao podršku prosrpskih stranaka.

Milanović je istaknuo kako Milatović, jer je na čelu zemlje članice NATO-a, ima “vrlo konkretne obveze”. “Ukoliko počne raditi ono što je govorio, to će biti u redu”, dodao je. "Vrlo brzo će se vidjeti što jutro nosi", zaključio je.

image

Jakov Milatović

Pavel Bednyakov/Sputnik/Profimedia/Pavel Bednyakov/sputnik/profimedia

Begaj je kazao kako ne misli da su izbori u Crnoj Gori poremetili put zemalja zapadnog Balkana prema EU-u, dodavši kako je novi predsjednik objasnio svoje stavove te da je on pro-EU i pro-NATO.

Na pitanje koje su najveće prijetnje sigurnosti u jugoistočnoj Europi, Milanović je kazao kako “nijedna država nije ozbiljno naoružana”, dok je vojno sposobnih ljudi sve manje zbog čega ne postoji potencijal za oružane sukobe.

Ponovio je da je Kosovo “realnost” o čijoj sudbini neće odlučivati Srbija koja je trenutno u “politički shizofrenoj situaciji i fantazira o odnosu s Rusijom kojoj je jedan mali privjesak”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:41