IZABRANI PREDSJEDNIK

MILANOVIĆ PRVI PUT PROGOVORIO O KUJUNDŽIĆU 'Ne radi se tu samo o njemu, previše je toga bilo u zadnje dvije godine'

 Damjan Tadić / CROPIX

Izabrani predsjednik Zoran Milanović razgovarao je s novinarima ispred Županijskog suda u Zagrebu, gdje je svjedočio u aferi Dnevnice. Osvrnuo se na aferu s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, ali govorio je i o svojim savjetnicima u Uredu predsjednika, kao i o predstojećoj inauguraciji.

'Previše je toga bilo u zadnje dvije godine. Ne mislim samo na ministra Kujundžića. Vlada mora biti političko tijelo sastavljeno od ljudi koji imaju određenu političku težinu, ugled, utjecaj u političkoj organizaciji koja ih postavlja na ta mjesta. Ukoliko je Vlada previše tehnička, onda imamo probleme', rekao je Milanović i dodao da se tu ne radi samo o Kujundžiću.

'Tu ima previše dužnosnika koji krivo ispunjavaju imovinske kartice', rekao je Milanović i dodao da bi sustav ispunjavanja imovinskih kartica trebao biti rigorozan, te da treba promatrati iz koje sfere dolaze osobe koje krivo ispunjavanju imovinske kartice, prenosi N1.

Kada je riječ o njegovim savjetnicima u Uredu predsjednika, Milanović kaže da će ih biti malo.

'Bit će malo savjetnika. Ne radi uštede. Ne želim parirati Vladi u svakoj sferi njezine nadležnosti', rekao je i dodao da razgovara i s Draganom Lozančićem.

'Savjetnik za nacionalnu sigurnost mora postojati. Ovo drugo je pokazatelj stremljenja predsjednika društva. Neću imati savjetnika za društvene djelatnosti. To je kao da glumiš da imaš potpredsjednika Vlade za sferu za koju nisi nadležan', dodao je.

Ponovio je da će njegova inauguracija na Pantovčaku biti bez pompe te da se nada da se nitko neće uvrijediti.

Novinari su ga upitali i na mogućnost plaće 6+6 za aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović te ured bivšeg predsjednika.

'Ne znam hoćete li mi vjerovati da sam zaboravio da ta mogućnost uopće postoji. Vjerojatno zato što predsjednik Josipović nije posegnuo za tim, ali ako predsjednica smatra da je to potrebno onda neka uzme', rekao je Milanović, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:15