SUSRET NA PANTOVČAKU

Milanović prvo primio izaslanstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, kasnije predstavnike poljoprivrednika i obrtnika

 
Zoran Milanović i izaslanstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske
 Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u utorak izaslanstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), koje mu je iznijelo svoje primjedbe na mjere pomoći gospodarstvu u kontekstu epidemije koronavirusa te upozorilo na važnost zaštite domaće proizvodnje i pravne sigurnosti radnika.

Milanović je izaslanstvo SSSH primio u povodu obilježavanja 30 godina djelovanja usmjerenih na borbu za prava radnika i socijalnu pravdu, priopćeno je iz Ureda predsjednika, a razgovaralo se o aktualnoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji u Hrvatskoj izazvanoj pandemijom koronavirusa.

Predstavnici SSSH-a upoznali su ga sa svojim aktivnostima u cilju zaštite prava radnika u novonastaloj situaciji.

"Jednako tako, iznijeli su svoje primjedbe na dosadašnje mjere za pomoć gospodarstvu te su upozorili kako je iznimno važno da se u ovoj situaciji zaštiti domaća proizvodnja, da se osigura pravna sigurnost radnicima te da provođenje svih mjera bude transparentno kako bi se spriječile bilo kakve zlouporabe javnog novca", stoji u priopćenju.

Uz predsjednika SSSSH Mladena Novosela, na Pantovčaku su bili potpredsjednik za koordinaciju sa sindikatima iz sektora gospodarstva Željko Klaus i izvršna tajnica SSSH za socijalni dijalog i javne politike Ana Miličević Pezelj.

Milanović razgovarao o problemima u poljoprivredi, obrtu i mikro poduzetništvu

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore Mladena Jakopovića, predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajeca, predsjednika Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomira Jaića i predsjednicu Udruge Women in Adria Ivanu Matić s kojima je razgovarao o situaciji u poljoprivredi, obrtništvu i mikro poduzetništvu u novonastalim okolnostima izazvanima epidemijom koronavirusa, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Ured predsjednika RH

Jakopović je ukazao na važnost strateške opskrbe robnih zaliha u sadašnjoj situaciji, kao i na mogućnost kreiranja novih radnih mjesta kroz sektor poljoprivrede. U ime Hrvatske udruge poljoprivrednika, Jaić je upozorio kako će poljoprivrednici biti najveći gubitnici krize izazvane koronavirusom, te je izrazio nezadovoljstvo mjerama donesenim za obiteljska poljoprivredna gospodarstava i poljoprivredne obrte. Kako navode iz Ureda predsjednika, Jaić je predložio i osnivanje Fonda za OPG-ove kao rješenje.

Ured predsjednika RH

Ranogajec je u ime HOK-a upoznao Predsjednika kako se obrtnici snalaze u ovoj krizi pri čemu je istaknuo da bi nastavak dosadašnjih restriktivnih mjera mogao imati teške posljedice za gospodarstvo. Dodao je i kako smatra da je važno nastaviti s trendom digitalizacije usluga javnog sektora koje su se u krizi pokazale efikasne. Matić se založila za dodatne mjere za poduzetnice jer smatra kako su izložene specifičnim izazovima s kojima se suočavaju kako danas u krizi, tako i općenito, stoji u priopćenju koje su poslali iz Ureda predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:41