SASTANAK

Milanović s izaslanstvom Malinske-Dubašice o rješavanju problema hotelskog naselja Haludovo

Haludovo više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno, a takvo stanje predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu
 Tomislav Bušljeta/Ured predsjednika

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je u ponedjeljak s izaslanstvom općine Malinska-Dubašnica. koje je predsjednika upoznalo s problemom hotelskoga naselja Haludovo koje je već više od 20 godina razrušeno i napušteno te zatražili njegovu pomoć da se taj problem riješi.

U izaslanstvu općine Malinska-Dubašnica bili su načelnik općine Robert Anton Kraljić, predsjednica općinskoga Vijeća Mirjana Maršić, potpredsjednik općinskoga Vijeća Zdenko Cerović i općinski pravni savjetnik Đorđe Perković, priopćio je Ured Predsjednika.

Istaknuto je da su predstavnici općine Malinska-Dubašnica zatražili sastanak s predsjednikom Republike kako bi ga informirali o stanju u hotelskom naselju Haludovo, koje već više od 20 godina stoji razrušeno i napušteno te su upozorili da takvo stanje predstavlja sanitarnu, komunalnu i sigurnosnu ugrozu.

Haludovo ima privatnog vlasnika, ali do danas nije pokrenuta njegova obnova i izgradnja iako je općina donijela detaljni plan uređena (DPU) koji je na snazi od 2006. i kako su ustvrdili, općina je osigurala sve potrebne preduvjete za početak gradnje.

Načelnik Općine Malinska-Dubašnica i njegovi suradnici informirali su predsjednika Milanovića o tijeku privatizacije Haludova, kao i o svim dosadašnjim aktivnostima koje su poduzeli kako bi počela obnova i gradnja, te mu uručili pregled dokumentacije. Obavijestili su ga, osim toga, o inicijativi općine o ukidanju detaljnoga plana uređenja Haludova u predstojećim izmjenama Prostornoga plana ako se ne pokrene gradnja.

Zatražili su pomoć Predsjednika Republike kako bi se konačno počelo rješavati pitanje hotelskoga naselja Haludovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:04