IMA FAVORITA

Milanović se nada Macronovu reizboru iduće godine: ‘Očekujem da bude malo tvrđi‘

Hrvatski predsjednik misli da će se na francuskim predsjedničkim izborima ‘lomiti europska priča‘
Zoran Milanović
 Goran Mehkek/CROPIX

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ocijenio je u srijedu da će se na francuskim predsjedničkim izborima 2022. godine "lomiti europska priča" i nada se ponovnom izboru Emmanuela Macrona.

Francuskog predsjednika u utorak je ošamario muškarac iz skupine građana koja ga je pozdravljala na jugu Francuske, pokazuje videosnimka incidenta.

Hrvatski predsjednik incident je opisao "bizarnim" i rekao da mu je "nevjerojatno što ga je osiguranje pustilo u taj prostor".

"To samo govori da će sljedeća godina u europskoj politici biti prokleta jer Macron ima reizbor. Ja bih volio da pobijedi on, a ne Le Pen i ta jedna općenito klaustrofobična, nervozna i živčana politika sumnje prema svemu što nije bijele boje kože i kršćansko, a nažalost, europska politika se pretvorila u to", komentirao je Milanović novinarima na otoku Krku.

Hrvatski predsjednik očekuje da Macron iduće godine "bude malo tvrđi" i misli da će se na francuskim predsjedničkim izborima "lomiti europska priča".

"U Njemačkoj tko god da pobijedi u rujnu, nastavit će manje više ovu politiku: jednu umjerenu politiku, izbalansiranu, a u Francuskoj je to malo drukčije", rekao je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:56