PRIHVATIO IZAZOV

Milanović se obrušio i na Vedranu Rudan: ‘Polupismeno, vulgarno piskaralo do sada me nije napadala‘

Milanović je spisateljicu Vedranu Rudan nazvao polupismenim, vurgalnim piskaralom
 Bruno Konjevic/Cropix

Nakon što je posljednjih dana predsjednik Zoran Milanović napao Udrugu B.a.B.e i pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova zbog reakcija na njegovu izjavu o seksualnom zlostavljanju, sada je reagirao na izjave spisateljice Vedrane Rudan.

Rudan je, naime, za N1 televiziju komentirala istupe predsjednika Milanovića.

- Milanović nije u hrvatskoj politici od jučer. On je jedan u nizu potpuno nekvalificiranih osoba koje se bave poslom s kojim nemaju veze, divljak koji nije za Hrvatsku učinio ništa. On se usuđuje reći da udruga B.a.B.e ima ružno ime, ta udruga je čudo učinila za žene. Njemu govoriti bilo što je gubljenje vremena jer je taj čovjek potkapacitiran, intelektualno nevin, to je banalna fraza, ali ja u to iskreno vjerujem - kazala je Rudan.

Osvrnula se i na predsjednikovu izjavu da nije isto ako o zlostavljanju progovara glumica koja je dobro plaćena za svoj posao i obična radnica.

- U kapitalizmu ako se ti dižeš i tebi netko daje pet milijuna dolara, taj netko će na tebi zaraditi 50. Svako Milanovićevo dizanje ne vrijedi ni pet para, a kamoli jedan dolar i na svom sam blogu rekla da bi za Hrvatsku bio spas kad se on uopće ne bi dizao iz kreveta, nego da ostane u njemu i hrče tamo do kraja mandata. Taj čudak i taj mačo divljak nam zaista ne treba. Ja nisam razočarana u Milanovića, nego u narod kojeg ga je izabrao. Ako Hrvatskoj treba takav karakter eto joj ga - kazala je Rudan i istaknula kako u verbalnom ratu protiv nje predsjednik nema šanse.

No, čini se kako je predsjednik odlučio provjeriti kolike su mu šanse u verbalnom ratu pa je odgovorio spisateljici i nazvao je polupismenim i vulgarnim piskaralom.

- Vedrana Rudan, polupismeno, vulgarno piskaralo, do sada me nije napadala i to me je, bogami, tištilo. Protiv fašističko-boljševičkog terora u javnom prostoru! No pasaran! Za slobodu govora, normalnosti i zdravog razuma.

Zoran Milanović, predsjednik stranke i Vlade koja je Hrvatskoj dala, u to vrijeme, jedan od tri najavangardnija zakona o registriranom partnerstvu; Vlade koja je vratila građanima opljačkane rate kredita; Vlade koja je pružala aktivnu podršku manjinama i stvarno slabijima - napisao je Milanović na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:04