STUPIO NA DUŽNOST

MILANOVIĆ SE OGLASIO NA FACEBOOKU Objavio i fotografije s inauguracije, mogu se vidjeti prizori koji su jučer prošli nezamijećeno

 
Zoran i Sanja Milanović
 HINA/ POOL/ Damir SENCAR

Predsjednik Zoran Milanović, koji je na dužnost stupio točno u ponoć, oglasio se nešto prije 10 sati na Facebooku, a nakon što je na Pantovčaku pregledao svečani postroj Počasno-zaštitne bojne.

Objavio je fotografije s jučerašnje inauguracije na kojima se mogu vidjeti neke scene koje su jučer prošle nezamijećene. Uz fotografije priložio je govora u kojemu se obratio svim građanima Hrvatske te upozorio na sve veće nejednakosti u društvu.

- Našu Republiku ne čine i nikad je neće činiti samo visokoobrazovani, samo kompetitivni, poduzetni, znanstveno, umjetnički ili sportski nadareni. Hrvatska je domovina nekvalificiranog radnika jednako kao i uglednog akademika. Hrvatska jednako pripada i nezaposlenom tokaru, i prezaposlenom programeru, i potplaćenoj radnici na blagajni i menadžerici u javnom ili privatnom poduzeću. Osnaživanje solidarnosti u društvu, pravednija raspodjela nacionalnog bogatstva i suzbijanje klijentelizma, kulture laži i pohlepe glavni su i najučinkovitiji instrumenti u borbi protiv nejednakosti i daljnjeg klasnog i ljudskog raslojavanja i udaljavanja. Naša Republika treba svakog čovjeka i svaki čovjek u Hrvatskoj mora dobiti priliku da pronađe svoj put i svoje mjesto, da dostojanstveno živi i mirno živi od svog poštenog rada, poručio je Milanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:54