StoryEditor
KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA

MILANOVIĆ 'Stier radi Plenkoviću o glavi. Plenkoviću, čuvaj se'

Zoran Milanović
 Goran Mehkek / CROPIX

Kandidat za predsjednika Republike Zoran Milanović na Renesansnom festivalu u Koprivnici komentirao je izjavu Davora Ive Stiera da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović i pomoći joj u kampanji za drugi mandat na Pantovčaku, ali da mu ne pada na pamet napadati njezina protukandidata Miroslava Škoru.

Na pitanje reporterke N1 o Stierovoj izjavi, Milanović je kazao: "Davor Ivo Stier vam je jedan primjer pomirbe u okviru jedne državne institucije u kojoj smo obojica radili. Ja kao nestranački čovjek, on kao HDZ-ovac koji je došao direktno iz Argentine gdje je uređivao imigrantske novine koje su na naslovnici i na zadnjoj strani imale sliku Kuščevićevog djeda". 

"Da, to su činjenice mislim. I onda je preko Washingtona došao u Zagreb i još uvijek u kadrovskoj službi postoji prijedlog za promaknuće koji sam ja potpisao za Stiera 2002. godine kao njegov nadređeni, dakle šef odjela odnosno pomoćnik ministra i nakon toga sam ga poslao u Bruxelles za diplomata u hrvatsku misiju znajući tko je i što je i tko mu je bio djed, ali to mu nikad nisam spomenuo i nisam imao s time problem. Ali on naprosto svoju političku karijeru gradi na nečem drugom", ističe Milanović. 

"Eto, to su vam činjenice. Dakle potražite to u kadrovskoj službi Ministarstva vanjskih poslova da se vidi kako ja gledam na te stvari. Gledam sportski", dodao je. 

"A Stier? Stier radi Plenkoviću o glavi. Plenkoviću, čuvaj se. Radi ti o glavi. A na kraju će obojica nastradati", mišljenja je Milanović. 

Podsjetimo, izjava Davora Ive Stiera u HDZ-u je dočekana s nevjericom, tolikom da Plenkovićevi suradnici neslužbeno govore kako je takva njegova podrška s figom u džepu i izraz njegovih osobnih ambicija.

O tome opširnije možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2020 20:21