URED PREDSJEDNIKA

Milanović sutra neće biti u Saboru na raspravi o Zlati Đurđević: ‘Nema razloga za dolazak‘

"Odluka o izboru predsjednice Vrhovnog suda sada je na zastupnicama i zastupnicima Hrvatskog sabora”, poručili su iz Ureda Predsjednika
Zoran Milanović
 Tom Dubravec/Cropix

Hrvatski sabor raspravljati će u četvrtak o prijedlogu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da se Zlata Đurđević imenuje za predsjednicu Vrhovnog suda, a iako je predlagatelj iz Ureda predsjednika poručili su da predsjednik neće doći na raspravu u Sabor.

"Predsjednik RH Zoran Milanović ispunio je svoju ustavnu ovlast predlaganjem Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda RH i stoga nema razloga za dolazak u Hrvatski sabor", priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

"Odluka o izboru predsjednice Vrhovnog suda sada je na zastupnicama i zastupnicima Hrvatskog sabora”, poručili su.

Sporenje predsjednika države i premijera oko toga tko bi trebalo preuzeti čelnu poziciju Vrhovnog suda, nakon što sadašnjem predsjedniku Đuri Sessi sredinom srpnja istekne mandat, traje već mjesecima i dosad nije dovelo do konsenzusa.

Za HDZ Đurđević je neprihvatljiva kandidatkinja jer je pristala sudjelovati u protuzakonitoj proceduri izvan javnog poziva, a ne sviđa im se ni njezin program, dok predsjednik Milanović smatra da je ona najbolji izbor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:11