STIGAO VLAKOM

Milanović u Sisku pozvao na što bržu obnovu bolnice: ‘Tu će biti i rušenja, što prije to bolje‘

Rekao je da za obnovu bolnice treba pitati konzervatore, ali da odluku ipak treba donijeti politika, odnosno odgovorni
 Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

Predsjednik Zoran Milanović tijekom obilaska potresom stradalih područja Sisačko-moslavačke županije najprije je posjetio Sisak, u koji je doputovao vlakom. U Sisku je obišao tvrtku Zlatna igla-Siscia d.o.o., koja je nastavila proizvodnju, zatim kontejnersko naselje u ulici Ivana Fistrovića gdje je razgovarao s građanima koji su nakon potresa tamo privremeno smješteni, te Opću bolnicu "dr. Ivo Pedišić", koja je ozbiljno oštećena u potresu.

Nakon obilaska kruga bolnice u Sisku predsjednik Milanović dao je izjavu predstavnicima medija:

„Mogu ponoviti ono što znate i što je već rečeno i već viđeno. Ovo je ružno nastradalo i treba biti pametan kada je u pitanju i sanacija i rušenje ovakvih objekata“, rekao je predsjednik dodavši da je potrebno pitati konzervatore, ali da odluku ipak treba donijeti politika, odnosno oni koji su za to odgovorni.

image
Obilazak Opće bolnice Sisak
Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan
image
Obilazak Opće bolnice Sisak
Ured Predsjednika Republike Hrvatske/Marko Beljan

„Ovdje će vjerojatno biti i rušenja i to što prije to bolje, da se bolnica može vratiti u svoju funkciju i da liječi što je moguće veći broj ljudi iz ovog kraja, da ne idu u Zagreb, ako to baš nije potrebno“, rekao je.

Govoreći o svojim dojmovima nakon susreta s građanima koji žive u kontejnerima u ulici Ivana Fistrovića, predsjednik Milanović je rekao:

„To je jedna od sedam lokacija u Sisku na kojoj se nalaze kontejneri. Ja sam i prvih dana govorio da je lako reći onome tko je u nevolji da bude strpljiv. To se sada nekako dovelo u funkciju i djeluje. Ali naučili smo nešto – postoje kontejneri ovakvi i onakvi, neki su bez sanitarnih čvorova, neki su sa sanitarnim čvorovima, a ti su naravno skuplji pa sada iz toga treba izvući pouke i vidjeti što će se ubuduće nabavljati i čuvati na robnim zalihama“, poručio je predsjednik.

image
Zoran Milanović u vlaku za Sisak
Ured Predsjednika
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:51