NE PODNOSI OSTAVKU

MILANOVIĆ U SRIJEDU PODNOSI ZAHTJEV ZA ZAMRZAVANJEM MANDATA U SABORU? Odlazi iz parlamenta, ali vratiti se može već za 6 mjeseci

 Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / CROPIX

Bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović ispunit će najavu s početka aktualnog saziva Sabora da će svoj mandat zamrznuti ubrzo nakon što stranka izabere novo vodstvo. Kako piše Novi list, Milanović će u srijedu u Sabor dostaviti zahtjev da se njegov zastupnički mandat stavi u mirovanje.

U nedavnom razgovoru s Davorom Bernardićem, sadašnjim predsjednikom SDP-a, Milanović je rekao da će zamrzavanje mandata tražiti približno 1. veljače. Time će ostvariti svoje najave, a u SDP-u kažu da će u zahtjevu tražiti da se status aktivira tek krajem mjeseca zbog statusnih problema kao što je osiguranje za djecu i slično.

Također, Milanović neće koristiti povlastice kao bivši dužnosnik prema kojima bi dobivao punu plaću još tri mjeseca i polovicu tog iznosa još toliko vremena. Budući da je državni dužnosnik od 2008., imao bi pravo i na institut ‘šest plus šest’, no on je sam prošli tjedan rekao u Rijeci da neće tražiti niti ‘tri plus tri’, piše Novi list.

Neizbježno je pitanje zašto bivši premijer nije podnio ostavku na dužnost zastupnika nego će mandat samo staviti u mirovanje, jer to onda znači da se za šest mjeseci može vratiti u Sabor. Milanović je poslije poraza na posljednjim parlamentarnim izborima objavio da se povlači iz politike, no u Saboru će ga, ako povuče ovaj potez, čekati zastupničko mjesto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:07