REAKCIJE NA UHIĆENJE

Milanović: Umjesto 7% stope rasta imamo 7 hapšenja.Kosor: Svatko je nevin dok mu se ne dokaže suprotno

"Čekalo se dugo i gledamo kako se Hrvatska sramoti sa ovim što se događa. S jedne strane institucije su konačno počele raditi, s druge strane možemo se zapitati što bi bilo da su radile sve ove godine."
 Marko Miscevic / CROP

ZAGREB - Izbori su jedino rješenje, Vlada na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor izgubila je kredibilitet i legitimitet. Zaključak je to današnjeg glavnog odbora SDP-a.

Glavni odbor smatra da aktualna Vlada na čelu s HDZ-om i premijerkom Jadrankom Kosor snosi punu političku odgovornost za ponašanje svog bivšeg predsjednika koji teško kompromitira politiku kao poštenu djelatnost i sramoti Hrvatsku. Bivši premijer i predsjednik HDZ-a djelovao je na čelu Vlade koja je sve odluke donosila zajedno kao kolektivno tijelo, ističe se u priopćenju.

SVE O UHIĆENJU IVE SANADERA PRATITE NA SPECIJALU JUTARNJEG.HR!

- Gledamo rasplet komedije, drame čak i farse. Čekalo se dugo i danas gledamo kako se Hrvatska sramoti. Institucije su konačno počele raditi, ali što bi bilo da su to beskompromisno činile svih ovih godina? Umjesto 7 posto stope rasta, 7 posto anketne nezaposlenosti i 7 velikih gospodarskih projekata, imamo 7 hapšenja - rekao je danas Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, u uvodnom govoru na sjednici Glavnog odbora stranke. Milanović smatra da aktualne turbulencije oko Ive Sanadera i HDZ-a nisu glavne teme kojima bi se Hrvatska i SDP trebali baviti.

- Ako SDP bude vodio Hrvatsku, mogu obećati da se ovako nešto nikada neće moći dogoditi. Nema šanse! SDP i Kukuriku koalicija jamče da nikakvih zlopotreba neće biti - poručio je šef SDP-a.

Stranačke kolege pozvao je da u izbornoj 2011. godini budu uporni, da se ne zanose anketama te da se svakodnevno dokazuju u Saboru, u lokalnim sredinama i pred biračima. Kao vrlo važan dio SDP-ova programa Milanović je istaknuo decentralizaciju Hrvatske, više autonomije lokalnih vlasti u financiranju i odlučivanju, na čemu će inzistirati i u Kukuriku koaliciji. Vezano za EU, Milanović je rekao da će Hrvatska članstvom “biti više nego ikada gospodar vlastite sudbine, svijesti, duha i vlastitog novčanika”, ali da to neće značiti posustajanje u borbi za nacionalne interese.

Kosor: Svatko je nevin dok mu se ne dokaže suprotno

Premijerka se ni danas nije željela izjašnjavati o Sanaderu. U Zračnoj luci Zagreb, gdje je održana sjednica Vladina povjerenstva za pripremu i praćenje turističke sezone, novinarima je kratko kazala kako je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno.

- Ustav svima jamči da smo pred zakonom jednaki i vladavinu prava, za što se svi zauzimamo, kao i za neovisnost rada instuticija. Svatko je nevin dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno - rekla je Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:58