ZDRAVSTVENA SLUŽBA

Milanović uručio činove polaznicama 12. naraštaja temeljne časničke izobrazbe

Predsjednik Milanović časnicama je zaželio dobrodošlicu u hrvatske Oružane snage.
 Zeljko Puhovski/Cropix

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je u petak u Uredu predsjednika Republike prve časničke činove polaznicama 12. naraštaja temeljne časničke izobrazbe – smjer Zdravstvena služba.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Uručio ih je bojnicama Marinki Dobrila, Ivanki Ercegovac i Luciji Svetina, natporučnicama Eleni Jelavić i Andrei Marczi te poručnicama Željki Galić i Mirni Orlović, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

"Časnice Hrvatske vojske, liječnice, buduće specijalistice, ovo je primjer dobrog i pametnog planiranja jer u vojsci bez planiranja, financijskog i personalnog, nema ničega", poručio je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju dodavši kako je planiranje, programiranje i budžetiranje jedna od osnova vojnog djelovanja koje su kasnije preuzele korporacije. "Puno toga na čemu počiva korporativan svijet izmislila je i provela vojska", istaknuo je.

Predsjednik Milanović časnicama je zaželio dobrodošlicu u hrvatske Oružane snage te izrazio uvjerenje i nadu kako će godinama ostati u Hrvatskoj vojsci.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

"Liječnički poziv je težak, puno se ulaže, dugo traje, plaće su kod nas manje, vani veće, ali ovdje ima nešto više od novca – ovo je služenje domovini. I naravno dobri uvjeti koje vam domovina mora osigurati. Moj poziv i poruka vama je - i kada ja više neću biti predsjednik i vrhovni zapovjednik da ostanete u Hrvatskoj vojsci. Nadam se da će vam se ona odužiti kao što ćete i vi njoj dati sve od sebe", zaključio je predsjednik Milanović.

Činove, časničke bodeže, svjedodžbe i uvjerenja o završenoj prvoj razini izobrazbe časnika časnicama su uručili predsjednik Milanović, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Siniša Jurković, zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta brigadni general Blaž Beretin i pomoćnik načelnika Glavnog stožera OS RH za zdravstvo general-bojnik Boris Zdilar.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

Uz predsjednika Milanovića bili su i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, načelnik Centra vojnih škola brigadir Damir Stručić i zapovjednik Časničke škole "Andrija Matijaš Pauk" brigadir Mirko Stošić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2023 08:21